Zelfs Howard Stringer denkt na over prijsverlaging


Nee he, toch niet wéér een uitspraak van Sony waarin wordt gehint naar een prijsverlaging zonder dat er iets concreets wordt beloofd? Yep, ik ben bang dat het weer zo laat is. Ditmaal is het algemeen directeur Howard Stringer die zegt dat Sony "op dit moment aan het bekijken is [met hoeveel ze de prijs zouden kunnen verlagen]" omdat hij heeft gemerkt dat het publiek graag een lagere prijs voor de PS3 zou zien. Als GamesIndustry vervolgens vraagt of Sony denkt dat ze voor kerstmis de knoop zullen doorhakken antwoordt Stringer: "Yes, of course."

Bron: GamesIndustry

Zie ook:
- Microsoft wil Beautiful Katamari exclusief, lijkt erin te slagen
- Kane & Lynch: Dead Men Amerikaanse boxart

Lees ook:Nieuwe Kane & Lynch trailer
Lees ook:GameSpot-schrijver ontslagen, vermoedelijk vanwege lage review-score
Lees ook:XBLA gameplay video: Band of Bugs
Lees ook:Destructoid wordt Cashwh0re, staat achter Jeff Gerstmann
Lees ook:Army Of Two is uit, launchtrailer

2 reacties op “Zelfs Howard Stringer denkt na over prijsverlaging

  1. MetroidPrime

    Het probleem is alleen dat Howard Stringer denkt aan een prijsverlaging naar €500,-. Dat is dan misschien wel een prijsverlaging. Dat is ongeveer hetzelfde als wanneer een supermarkt een pakje boter van €10,- voor €9,- gaat verkopen, terwijl andere supermarkten vergelijkbare pakken boter die voor €2,- verkopen.

    Daarnaast heeft Howard Stringer niet goed begrepen dat er meer dan één reden is dat de PS3 niet zo heel goed loopt. De N64 en de Gamecube waren bij de lancering goedkoper dan de Wii, maar toch waren die geen van beide ook maar half zo succesvol als de Wii. De Wii heeft (momenteel) veel meer goede titels dan de PS3, het bied iets nieuws wat geen enkele console nog heeft gehad en de console spreekt een veel grotere doelgroep aan dan de PS3. Natuurlijk heeft de prijs een aandeel in de tegenvallende verkoopcijfers, maar er spelen veel meer factoren mee.

    Daarnaast is het maar de vraag in hoeverre Sony de prijs ook daadwerkelijk kan verlagen. Sony staat er financieel erg slecht voor, alhoewel het de laatste tijd weer wat beter gaat en de PS3 schijnt nu al flink onder de kostprijs verkocht te worden. Sony kan het op dit moment gewoon niet hebben om flinke verliezen te gaan draaien.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tom

    ik ben het met MetroidPrime eens, in de zin dat Sony het zich niet kan veroorloven om een prijsverlaging door te voeren,
    ik dacht dat toen de PS3 uit kwam, hij rond de $1000 kostte om te maken, dat is dus EXCLUSIEF marketingkosten (iets waar Sony nogal veel geld aan uitgeeft, in tegenstelling tot Nintendo). Als ze de PS3 nog lager onder de kostprijs gaat verkopen, maken ze nog meer verlies op de Games divisie…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.