Big Brain Academy: Wii Degree video review


Gametrailers' eindconclusie in deze review is dat een spel als Big Brain Academy zich beter thuisvoelt op een handheld dan op de Wii. Ik denk dat het wel had kunnen werken als Nintendo de eigenschappen van de Wii meer had uitgebuit. De mogelijkheden zijn er, waarom worden ze niet gebruikt?

Als je je alleen maar bedenkt dat het merendeel van de Wii-bezitters op dit moment al een Wii Channel op hun console heeft waarin elke dag een simpele vraag wordt gesteld (en waar de antwoorden vervolgens worden vergeleken met die van andere Wii-bezitters), dan vraag je je af waarom Big Brain Academy in hemelsnaam als een ouderwets spel wordt gelanceerd.

Het moet toch mogelijk zijn om die twee dingen te combineren en van Big Brain Academy een uniek Wii Channel te maken? Het programma ziet er klein genoeg uit om in het interne geheugen van de Wii geïnstalleerd te worden. Vervolgens zou het de speler net als het Enquete Kanaal iedere dag kunnen confronteren met een paar nieuwe opgaven.

Gelukkig is er nog wel hoop, dit was alleen nog maar Big Brain Academy. Wie weet brengt Nintendo later ook nog het echte werk (Dr. Kawashima's Brain Training) naar de Wii en durft men daarbij wél een beetje buiten de kaders te denken.

Bron: gametrailers

Zie ook:
- No More Heroes begin 2008
- Boogie boxart

Lees ook:Leuke amateurkunst met Art Academy: First Semester (DSiWare)
Lees ook:Brain Training. 19 mei. Nederlandse vertaling. Budget prijs.
Lees ook:Mii’s waren eerst gepland voor de DS
Lees ook:Super Paper Mario: 14 september
Lees ook:Super Mini Mario World? Roze DS Lite?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.