Eerste Famitsu PS3 reviews (Japanners en hun Ridge Racer…)


Famitsu komt deze week een dag eerder uit dan gewoonlijk, en het is een bijzonder nummer want… (trommelgeroffel) de allereerste reviews van Playstation 3 spellen zijn een feit! Vijf lanceertitels worden in dit nummer besproken en krijgen prima cijfers. Nergens lager dan een 7, en drie titels met alleen maar 8en en 9′s.
Sega Golf PS3 – 7/7/7/7

Sega’s golf simulatie is volgens de Japanners een degelijke game, met wel een aantal minpunten. Positief is dat het tempo van het spel goed is, maar negatief is dat je tijdens het slaan niet goed kunt incalculeren waar je bal zal landen (toch redelijk essentieel voor een golf game lijkt me, vreemd dat het dan toch nog zo hoog scoort). Ook merken de reviewers op dat de graphics eigenlijk niet echt next-generation zijn.

Genji: Days of the Blade – 7/7/7/8

Ook Genji werd goed ontvangen, maar is duidelijk geen nieuwe klassieker. Het spel ziet er volgens Famitsu erg goed uit, maar de camera is een ramp. De controls zijn in orde, er zijn voldoende levels en voor beginnende spelers vormt het spel een pittige uitdaging. Over een paar maanden is iedereen Genji weer vergeten. Dat laatste zijn niet Famitsu’s woorden maar mijn voorspelling. Heavenly Sword ziet eruit alsof het dit spel aan alle kanten voorbij gaat streven.

Resistance – 9/8/8/8

Hier gaat Famitsu mee met de redactie van PSM, die ook helemaal omver geblazen werden door Resistance. De Japanners zijn erg enthousiast over dit spel. Ze noemen het standaard FPS gameplay, met uitstekende online mogelijkheden (de beroemde 40 spelers tegelijk stand). "Very high standard of next-generation."

Gundam PS3 – 8/8/8/8

Dit spel (dat buiten Japan een veel kleiner publiek zal trekken, over daar is Gundam één van de allergrootste franchises) viel ook in de smaak bij Famitsu. Zelfs de textures in het spel werden apart geroemd, als dat geen teken is van een nauwkeurige recensie weet ik het ook niet meer. De models voor de Mobile Suits worden geprezen en de game is tot de nok toe gevuld met opties en unlockable content. Evengoed zijn volgens deze bron (iemand op neogaf die de hele recensie heeft gelezen) de meningen onder de vier reviewers verdeeld over de controls, die lastig onder de knie te krijgen zijn. Maar uiteindelijk is iedereen het er toch over eens dat Gundam een bevredigende spelervaring is geworden.

Ridge Racer 7 – 9/9/9/9

De grote klapper. Maar voordat je Ridge Racer 7 nu bovenaan je verlanglijstje zet is het wel belangrijk om te beseffen dat Japanners helemaal verzot zijn op alles dat Ridge Racer heet. In het westen krijgt de serie redelijk wat kritiek te verduren omdat bijna ieder deel precies hetzelfde speelt, en de gameplay, hoewel best vermakelijk, ook niet erg diep gaat. Maar op een één of andere manier raakt Namco met dit spel altijd een gevoelige snaar bij veel Japanners. Totaal bevredigend, noemt Famitsu Ridge Racer 7. De grote hoeveelheid content overtreft al hun verwachtingen en de hoge kwaliteit van de graphics en het geluid is overdonderend. Het is Famitsu’s favoriete launchgame, maar ik verwacht in Amerika en Europa recensies die een stuk kritischer zullen zijn.

Bron: neogaf

Zie ook:
- Play-Asia kiest eieren voor haar geld
- PS3 is "seriously cool"
- Baby roept om moeder, PlayStation 3 komt

Lees ook:Eerste 5 maanden PS3 vs. eerste 5 maanden andere consoles
Lees ook:Ridge Racer 7 komt naar PS3 (Famitsu scans)
Lees ook:Ridge Racer 7 video review
Lees ook:Zelf steden bouwen en verwoesten in Ridge Racer Unbounded
Lees ook:Vier schoorstenen, Japanse PlayStation 3 commercial

6 reacties op “Eerste Famitsu PS3 reviews (Japanners en hun Ridge Racer…)

  1. Raafmans

    Ik heb de kritiek hier in europa op ridge racer eigenlijk nooit zo goed begrepen. Ik vind het persoonlijk een geweldig spel … en als ik in de spiegel kijk moet ik vasstellen dat ik toch echt geen asiatische afkomst heb.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Ik vind het best een leuk spel, maar het sliden wordt je wel érg makkelijk gemaakt. Ik heb altijd een beetje het gevoel dat het spel het in de bochten van je over neemt en dat je na afloop de controls weer zelf in handen krijgt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Martin

    RR is heeft een bepaalde gameplay die een hoge “fun” factor heeft. In europa en USA houden we meer van simulatoren en hier wordt de game dan ook vaak afgerekend op het ontbreken ervan. en dan krijg je ook negatieve reacties op de hoge cijfers die in japan vallen

      /   Beantwoorden  / 
  4. Sry hoor

    Erik er staat een plaatje van half-life2 e2 bij :P was denk ik niet de bedoeling @

      /   Beantwoorden  / 
  5. Cailin Coilleach

    Enne: begint je Nederlands wat af te takelen? Er zitten nogal wat constructies tussen die wel heel erg Engels aan doen :D

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Het wordt wat mij betreft hoog tijd dat “over daar” ook een Nederlandse uitdrukking wordt. ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.