PS3 is “seriously cool”


We wisten al dat de PSM redactie een dag lang een Playstation 3 mocht lenen van Sony, en inmiddels zijn hun bevindingen ook officieel op papier gezet. Website Next-Gen licht alvast een tipje van de sluier en het is zoals verwacht een erg positief artikel geworden. "It’s hard to describe just how cool the PS3 looks when you first see it in person"
In al hun enthousiasme struikelen de schrijvers nog wel een paar keer over de hoge prijs van het apparaat. "Maar is het 600 dollar waard?" luidt één van de tussenkopjes. Een goede vraag, maaar het is niet moeilijk om tussen de regels door te lezen dat het antwoord van de PSM-redactie in ieder geval een luidkeels JA is.

Een paar citaten.

"When you unbox yours on November 17 (here’s hoping you can land one), you’ll feel like you just bought an exotic sports car."

"We were amazed at how quiet it is, even when it’s accessing data from the disc in the Blu-ray drive. You’d barely know it was on."

"There are some truly must-play games with experiences that you’re not going to get on PS2, and these titles are good enough to make that $500/$600 more of a speed bump than a full-on roadblock."

"The thing seriously looks like it’s worth a lot of cash. When you get your hands on it, you can tell that the overall build quality is of a much higher level than other consoles or consumer electronics. It’s seriously cool."

Lees het hele verhaal op Next-Gen. In de tweede helft worden ook nog een handvol launchtitles besproken. Over bijna allemaal is PSM overwegend positief, maar het is zo te lezen Resistance: Fall of Man dat hen echt helemaal omver blies. Wordt dat dan toch dé launchtitle van de PS3?

Bron: Next Gen

Zie ook:
- Baby roept om moeder, PlayStation 3 komt
- Nieuwe Ninja Gaiden Sigma trailer
- Devil May Cry 4 screenshots
- Sony geen spijt ontbreken rumble

Lees ook:Winkelpersoneel koopt PS3 al in februari
Lees ook:PSP2 als zoethoudertje tot de PS3 komt
Lees ook:Eerste trailers: Strong Bad’s Cool Game for Attractive People
Lees ook:Warhawk bestuurt goed met nieuwe PS3 controller
Lees ook:LittleBigPlanet in september alleen in winkels te koop

20 reacties op “PS3 is “seriously cool”

  1. benjamin

    Ik vind die Playstation 3 er prachtig uitzien. Net als de Wii trouwens.

    Die Xbox360 vind ik maar een lelijk ding.

    Dat hij blijkbaar zo stil werkt bevalt me ook ten zeerste.

    Stilaan lijkt de grote catalogus de grootste troef van de Xbox360 te worden. Toch een beetje treurig, me dunkt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. MetroidPrime

    Waarom zou het treurig zijn dat de Xbox 360 als troef een grote catalogus heeft? Dat lijkt mij een stuk belangrijker dan hoe de console er uitziet?

      /   Beantwoorden  / 
  3. benjamin

    Omdat het eigenlijk niet zo is.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wouwter

    Hoe kunnen recensenten zoiets zeggen als ze nooit zoiets hoeven te kopen van hun eigen geld?

      /   Beantwoorden  / 
  5. vegeta

    hahahahhahahaha wouwter je ehbt gelijk man wara slata het op ze krijgen een ps3 en dan hebben ze het over het gevoel als je hem KOOPt en dat je voelt dat hij het waar dis nou 1 zeg je 1 dang als die recensenten toch 600 euro voor de echt moetsen neertellen dan had je een ander bericht gekrgen volgens mij…

      /   Beantwoorden  / 
  6. Robben

    mensen worden steeds positiever over de ps3.

    Robben

      /   Beantwoorden  / 
  7. chico

    oh ja, vind je dat? dat is mij eigenlijk nog niet opgevallen.
    Momenteel heeft xbox360 toch echt de betere spellen.het word tijd dat de ps3 betere spellen krijgt, bijna alles gaat naar de 360 en sony houd weinig (exclusives) over…

      /   Beantwoorden  / 
  8. nico

    Je bent niet goed chico.

    Welke games dan?Ik vind het tot nu toe wel allemaal meevallen.Gears of war komt eraan en lijkt mij een topper,maar verder hebben ze het eerste jaar toch wel teleurgesteld.Half gebakken games en als je ziet wat EA en Konami aan voetbalspellen levert valt het toch wel tegen voor next-gen.

    Komt echt wel goed met de PS3.Daar heb ik geen twijfels over.

      /   Beantwoorden  / 
  9. erik

    “Hoe kunnen recensenten zoiets zeggen als ze nooit zoiets hoeven te kopen van hun eigen geld?”

    Het zijn schrijvers, geen rocksterren. :p Zelfs al hoeven ze de PS3 niet zelf aan te schaffen, ze hebben heus niet zo’n hoog salaris dat het onmogelijk voor ze is om zich voor te stellen hoe het voor de gewone stervelingen is om 600 euro uit te geven.

    “Stilaan lijkt de grote catalogus de grootste troef van de Xbox360 te worden. Toch een beetje treurig, me dunkt.”

    De grote catalogus was ook de grootste troef van de PS2 als ik me goed herinner. Voor die console heeft het niet verkeerd uitgepakt. :p Er zijn in de afgelopen 20 jaar al heel wat technisch indrukwekkende consoles gesneuveld omdat er simpelweg niet genoeg (goede) spellen voor uitkwamen. Dus zo’n treurige troef vind ik het nu ook weer niet.

      /   Beantwoorden  / 
  10. glorys6

    Gears of war schijnt grafisch idd een knaller te zijn maar ik persoonlijk vind dat er in de XB360 winkelbakken heel weinig mooie dingen te vinden zijn…..

      /   Beantwoorden  / 
  11. glorys6

    En trouwens op de site PS3only staat een verhaal dat de PS3 lancering misschien nog een keer verschoven gaat worden…..ga nu serieus over een winterslaap nadenken….

      /   Beantwoorden  / 
  12. Martin

    Wat voor games heeft de 360 dan vor het komende half jaar? GOW? + viva pinata (come on…) halo , pgr, fortza enzo die komen pas eind 2007.

    De PS3 heeft voorlopig ook nog eens de toppers van de PS2 om op mee te varen.. FF12, Bully, Okami, GOW2 + de toppers vor de PS3: Heavenly Sword, DMC4, MOTORSTORM, Resistance, man de Ps3 heeft zoveel maar de PS3 bashers hebben het idee hard te moeten schreeuwen om de PS3 een negatief beeld te geven. gelukkig heeft iedereen die een hand-onn heeft gehad met het beestje uiters positieve ervaringen.

      /   Beantwoorden  / 
  13. MetroidPrime

    @Benjamin

    Met de catalogus van de 360 valt het best wel mee hoor. Er zijn al tegen de 100 titels verkrijgbaar en daar zitten toch wel een aantal belangrijke exclusives tussen.

    Het zal nog wel een tijdje duren voordat de PS3 zo’n uitgebreide catalogus heeft(ik tel backwards compatibility niet mee, maar doe ik bij de andere consoles ook niet).

      /   Beantwoorden  / 
  14. Wouwter

    “”Hoe kunnen recensenten zoiets zeggen als ze nooit zoiets hoeven te kopen van hun eigen geld?”

    Het zijn schrijvers, geen rocksterren. :p Zelfs al hoeven ze de PS3 niet zelf aan te schaffen, ze hebben heus niet zo’n hoog salaris dat het onmogelijk voor ze is om zich voor te stellen hoe het voor de gewone stervelingen is om 600 euro uit te geven.”

    Nou, ze zien alleen wat de ps3 kan, niet de lege portemonnee, ik denk echt niet dat ze daar een echt oordeel over kunnen geven. Dit vind ik ook als “ze” spellen gaan recenseren en zeggen, ‘je geld waard’.

      /   Beantwoorden  / 
  15. erik

    Zij kunnen net zo goed beoordelen hoe het voor jou voelt om wel te betalen als jij kunt beoordelen hoe het voor hen voelt om niet te betalen. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  16. Wouwter

    Oeh, die zit. :P

    Maar vind je zelfs niet een beetje dat je van sommigen echt denkt dat ze het niet in kunnen schatten? Eerst zei een gamesrecensent dat hij add-ons altijd zo vervelend vond omdat hij vaak het eerste deel al had weggedaan en het dan opnieuw moest kopen om de add-on te spelen. Toen dacht ik echt van: Wtf? Je krijgt álle spellen en dan vind je het vervelend om het één keertje te kopen?

      /   Beantwoorden  / 
  17. erik

    “Eerst zei een gamesrecensent dat hij add-ons altijd zo vervelend vond omdat hij vaak het eerste deel al had weggedaan en het dan opnieuw moest kopen om de add-on te spelen.”

    Dat was bij Gamekings toch? Dat fragment heb ik ook gezien. Ik weet niet of hij het echt meende, maar dat klonk inderdaad wel een beetje verwend ja.

    Toch denk ik dat een GOEDE recensent de afweging wel moet kunnen maken. Als hij het bijvoorbeeld wel lekker vind dat een spel een beetje aan de korte kant is omdat hij er die week ook nog 2 anderen moet reviewen, dan moet uit de recensie toch duidelijk worden dat het spel te kort is en dat dat een behoorlijk nadeel is als je er 60 euro voor hebt betaald.

    Aan de andere kant kun je ook moeilijk van PSM verwachten dat ze hun lezers aanraden om dan maar geen PS3 te kopen. :p Daar zou ik me eerder zorgen over maken. Hoe ze er persoonlijk ook over denken, uiteindelijk bestaat hun publiek straks toch uit PS3 gamers, dus zullen ze altijd aan moet raden dat je er eentje koopt.

      /   Beantwoorden  / 
  18. K'

    Zeer goed artiekel voral geschreven door nutrale mensen.
    En zo hoor ik maar weer eens dat de PS3 een echt mediacenter is.
    Ik koop hem zeker want ik vind hem het geld wel waard.
    Alleeeeeen dat wachten is er teveeeeeeel aaaaaaan ik ga slapen.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Raafmans

    Ik vind het een prima een objectief artikel. Ik denk dat de ps3 het op termijn helemaal gaat maken, er zitten heel wat goede titels in de pijplijn.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Wouwter

    Ja bij Gamekings. :P
    Ik denk dat je wel gelijk hebt met dat ze het wel moeten zeggen, ik denk dat de ps3 zijn geld niet waard is, maar dat is mijn mening. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.