Virtua Fighter 5 exclusief naar PS3

Virtua Fighter 5 is op zichzelf geen nieuws. Het spel werd al eind vorig jaar aangekondigd en we hebben er inmiddels al ontieglijk veel beelden van gezien. Het enige dat we nog niet wisten was op welke Next Gen console het zou verschijnen. Maar omdat de arcade-versie van het spel is gebouwd voor Sega’s nieuwe Lindbergh arcade board, die op zijn beurt weer is gebaseerd op PC architectuur met zijn 3GHz Intel Pentium 4 CPU, gingen veel mensen er vanuit dat Virtua Fighter 5 dan ook wel op de Xbox360 zou verschijnen.

Fout gedacht. Vandaag heeft Sega aangekondigd dat het spel exclusief voor de voor de Playstation 3 zal verschijnen. Of VF5 dan ook online gespeeld kan worden wilde Sega niet zeggen. Het enige nieuwtje dat men vandaag nog kwijt wilde is dat spelers in het spel geld zullen verdienen dat ze kunnen uitgeven in een virtuele winkel. Dat zal zeker de levensduur van het spel rekken, maar niet zo lang als dat een volledig geïntegreerde online spelstand dat zou doen. Kom op Sega, make it happen!

Hier nog een leuk filmpje van het spel in actie. Ik weet dat nachtelijke levels met een natte ondergrond er al snel indrukwekkend uitzien (waarom dacht je anders dat al die hippe streetracers van de laatste jaren zich in duistere regenachtige steden afspeelden?) maar toch was ik hier weer van onder de indruk. Die plassen zien er zo goed uit, het is bijna griezelig.

Bron: gamespot

En denk erom jongens en meisjes, vannacht om 01:00 uur is de grote Sony persconferentie!

Zie ook:
- Sony behangt L.A. met PS3 posters: Play Beyond
- Nieuwe Heavenly Sword scans
- Nieuwe scans Next Gen Sonic the Hedgehog
- Ubisoft kondigt Assassin’s Creed aan
- Full Auto 2: Battlelines
- Nieuwe Fatal Inertia beelden
- Realtime MGS4 demo, nu met ondertitels

Lees ook:Sega Road to E3 dag 1: Virtua Tennis 3
Lees ook:Uppercut! Virtua Fighter 5 ook naar Xbox360
Lees ook:Street Fighter IV Offical Site geopend
Lees ook:Nieuwe Street Fighter IV scans (nieuw personage onthuld)
Lees ook:Street Fighter IV naar PS3, Xbox 360, PC

Eén reactie op “Virtua Fighter 5 exclusief naar PS3

  1. Afello

    Erik weer met zijn digitalewater fetish… en feitelijk is er niks te zien op het filmpje. Gelukkig voor screenshots. Overigens een leuk artikel en interview met de makers van Virtua Fighter in de laatste Edge (#162)…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.