Nieuwe Heavenly Sword scans

Heavenly Sword is een typerend voorbeeld van hoe moeilijk het anno 2006 is om een nieuw spel in de markt te zetten. De ambitieuze game is al meer dan drie jaar lang in ontwikkeling. In die tijd heeft de studio maandenlang zonder uitgever gezeten en is zelfs één keer volledig over de kop gegaan.

Omdat het vorige spel van Ninja Theory (toen nog ‘Just Add Monsters’) Kung Fu Chaos voor de Xbox is verschenen ging iedereen er aanvankelijk vanuit dat Microsoft ook Heavenly Sword wel zou willen publiceren voor de Xbox360. Maar helaas, Kung Fu Chaos heeft niet goed genoeg verkocht en Microsoft had daarom geen belangstelling voor deze nieuwe game.
De kosten om een spel te ontwikkelen dat vandaag de dag goed mee kan komen zijn zo astronomisch hoog dat de studio letterlijk geen kant op kon. Er is behoorlijk wat zelfvertrouwen voor nodig om dan toch door te blijven gaan, en zelfs uitgevers af te wijzen als ze niet goed begrijpen waar het spel over gaat.

Dit is wat Tateem, één van de developers, erover schreef in zijn blog:

Publisher #1: "Wij denken dat jullie plannen te ambitieus zijn. Misschien zouden jullie het spel wat simpeler kunnen maken zodat het meer lijkt op…" Geen interesse

Publisher #2: "Geweldig dat jullie zo ambitieus zijn, het wordt vast een geweldig spel. Maar kunnen jullie het ook maken voor [een derde van het budget dat nodig zou zijn om het spel goed te maken]" Geen interesse

Publisher #3: "We gaan geen geld steken in een protorype, maar we willen jullie eventueel wel aanwijzingen geven…" Geen interesse

Sony Computer Entertainment Europe: "We willen dat jullie het spel maken waar jullie zelf in geloven. Zorg dat het een klassieker wordt. Wees ambitieus." Bingo!

En zo kon het dus gebeuren dat het spel nu gepland staat voor de Playstation 3. Het ziet er prachtig uit, en zij die het al hebben mogen spelen, waren allemaal positief. Het spel werd tijdens de vorige presentatie door aanwezige journalisten al gekscherend Goddess of War genoemd omdat het zo leek op God Of War. Flauw of niet, als het net zo goed speelt als dat spel is dat een mooi compliment.

Bron: Een mooie samenvatting over de geschiedenis van dit spel

Zie ook:
- Nieuwe scans Next Gen Sonic the Hedgehog
- Ubisoft kondigt Assassin’s Creed aan
- Full Auto 2: Battlelines
- Nieuwe Fatal Inertia beelden
- Realtime MGS4 demo, nu met ondertitels
- Bekijk hier het eerste ingame filmje van Too Human
- Nieuwe Bullet Witch scans

Lees ook:Nieuwe Heavenly Sword trailer
Lees ook:Twee nieuwe Assassin’s Creed screenshots
Lees ook:Nieuwe Famitsu scans Phantom Hourglass
Lees ook:Heavenly Sword 2 geruchten
Lees ook:Kung Fu vs. iedereen. Plus Megaman gaat heel vaak dood

Eén reactie op “Nieuwe Heavenly Sword scans

  1. Floris

    straks krijgt microsoft spijt dat ze het niet voo hun xbox360 hebben uitgegeven

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.