Ubisoft kondigt Assassin’s Creed aan

Assassin’s Creed (dat zijn vijf s’en) is het nieuwe spel van Ubisoft. In echte Ubisoft-stijl vermeldt het persbericht trots dat het spel wordt ontwikkeld voor de PS3, maar of het daar ook exclusief voor de PS3 is wordt in het midden gelaten. (In andere woorden: 6 maanden later ook op uw Xbox360).

Het spel speelt zich af in het jaar 1191 na Christus. Het heilige land staat op het punt om verwoest te worden door de ridders uit de derde grote kruistocht. Hoofdpersoon Altair kiest niet direct partij maar komt toch middenin dat conflict terecht, met de onmogelijke opdracht om het geweld aan beide kanten te onderdrukken. Hij werkt voor een geheimzinnige organisatie die op die manier een einde aan het conflict willen maken. Daar zit vast en zeker meer achter, maar daar komen we wel achter tijdens het spelen neem ik aan.
Het spel wordt ontwikkeld door Ubisoft’s beroemde Montreal studio. Vooral bekend van Splinter Cell en Prince of Persia. En geloof het of niet, Assassin ziet er dus ook echt uit als een perfecte mix van Splinter Cell en Prince of Persia. Creatieve bloedarmoede, of één spel dat het beste van twee werelden combineert?

Eurogamer heeft er een trailer van op hun site. Grotendeels geprerenderde beelden, daar twijfel ik niet aan, maar het gedeelte waar Altair over de railing van de brug heen klimt ziet eruit alsof het weleens echt zou kunnen zijn.

Verder wil ik nog kwijt dat ik best een sterke maag heb, maar het gedeelte van de trailer waarin iemand’s keel wordt doorgesneden en je van binnenuit ziet hoe het zwaard door aderen en spierweefsel heen snijdt vond ik ronduit onsmakelijk. En dit is nog maar een historische spionage-game. Dat kan nog gezellig worden als straks de eerste Next Gen survival horror games op de markt komen.

Bron: eurogamer

Zie ook:
- Full Auto 2: Battlelines naar PS3
- Nieuwe Fatal Inertia beelden
- Realtime MGS4 demo, nu met ondertitels
- Sega Rally Revo naar PS3
- PSM: Playstation 3 in november voor 399 dollar
- Virtua Tennis 3 naar PS3
- Werk aan Final Fantasy XIII is alweer begonnen

Lees ook:Haze en Splinter Cell: Conviction uitgesteld
Lees ook:Speciale 3D screenshot van MotoGP2006 voor de Xbox360
Lees ook:Splinter Cell 4 beelden voor Xbox360
Lees ook:Beelden van speelbare Warhawk demo
Lees ook:Over de neuzen in Brothers In Arms 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.