Microsoft wil volgende GTA als Xbox360 exclusive

Dat wil elke console natuurlijk wel, maar volgens het meeste recente nummer van Game Informer is Mircrosoft op dit moment aan het onderhandelen om het volgende Grand Theft Auto spel exclusief op de Xbox360 te krijgen. En als dat onverhoopt niet lukt, dan toch in ieder geval een paar maanden exclusiviteit, zoals de PS2 in deze generatie telkens genoot bij een nieuwe GTA.

Die Bill Gates denkt blijkbaar dat alles maar te koop is. Ik geloof best dat hij een paar keer aan de telefoon heeft gehangen met Rockstar, maar ik kan me amper voorstellen dat Rockstar daar ook positief op in is gegaan. Het is al een paar maanden bekend dat GTA4 speciaal wordt gebouwd rondom Sony’s nieuwe Cell processor.
Lees even mee wat Rockstar bijvoorbeeld vorig jaar in November nog heeft verteld in een interview met het officiële Playstation Magazine:

"Rockstar North is creating a specialized game engine for PS3 that will bring GTA 4 to life to a degree that PS2 games could only hint at. Specifically, they’re going to be using the high data transfer bandwidth of the Cell CPU, RSX GPU, and Blu-ray Disc to use several streams of game info simultaneously. The game’s city – unfortunately yet to be even hinted at – will still be free roaming and seamless, but broken down into smaller, more deatailed areas at the engine level, into which the game designers are going to be able to pour more textures, more oject variety, and tons of details (such as discareded soda cans with their own physics), just for starters. The goal is a city that’s less repetitive and where everything – and everyone – looks and acts more like they would in the real world on every level."

Xbox360-exclusiviteit zou dus betekenen dat het team weer helemaal opnieuw moest beginnen. Ik zie dat niet zo snel gebeuren. Als GTA4 al exclusief op één console verschijnt dan is het wel de Playstation 3.

Daarmee is niet gezegd dat er nooit een exclusief GTA-spel voor de Xbox360 gemaakt zal worden, maar "The Next GTA" zoals het in de Game Informer staat zal dat in mijn ogen zeker nog niet zijn.

Bron: Game Informer

Zie ook:
- PS3 prijs geruchten berustten op miscommunicatie
- Sony’s 2006 keynote vergeleken met 2000 keynote
- De Cell processor volgens de makers:
- Gratis co-op update voor Kameo beschikbaar
- Playstation3 gaat tussen 499 en 599 Euro kosten
- Screenshots van Bomberman: Act Zero
- Sony’s 2006 keynote vergeleken met 2000 keynote
- Halo 3 komt naar de Xbox360 in maart 2007

Lees ook:GTA IV draait, net als Table Tennis, op RAGE engine
Lees ook:Ridge Racer 7 komt naar PS3 (Famitsu scans)
Lees ook:De Cell processor volgens de makers:
Lees ook:Exclusief spel van Rockstar Games naar PS3
Lees ook:Haze en Splinter Cell: Conviction uitgesteld

13 reacties op “Microsoft wil volgende GTA als Xbox360 exclusive

  1. Frans

    vanaf november is nog niet zo lang, als microsoft genoeg betaalt willen ze het vast wel aanpassen aan de xbox360!! Ik hoop in ieder geval dat het lukt. dan blijft er echt geen reden meer over om een ps3 aan te schaffen, nana. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  2. PlayStation3

    Tja wat moet ik hier op zeggen. Wat een lachertje zeg. M$ wish they could have it..
    Dream on.. lol

      /   Beantwoorden  / 
  3. Soko Soko!

    Bill please… MS denkt dat omdat zij nu nog als enige een next-gen console op de markt hebben, zij alles kunnen.
    Whahaha… Hell No Bitch!
    De X360 is wel tof hoor:D, maar ze spacen nu wel te erg daar bij MS.

      /   Beantwoorden  / 
  4. masterboy

    Ik hoop dat gta exclusief wordt voor de xbox360, al is het maar voor een paar maanden.doe zo verder Bill, deze zal een heel grote stap zijn om de verkoop van xbox360′s te stimuleren.

      /   Beantwoorden  / 
  5. gangsterboy

    de xdoos 360 word blijkbaar zo slecht verkocht dat ms een wanhopige poging doet om gta exclusief te krijgen

      /   Beantwoorden  / 
  6. Dexil

    ik zie het niet 1,2 gebeuren rockstar zal nooit exclusief na een paar maanden moeten ze gewoon op nog een console uitkomen ze verdienen heel veel aan gta. dus wil je ongeveer alle ps3 spelers overslaan dan verlies je echt veel .

      /   Beantwoorden  / 
  7. Niels

    Ik denk dat dit mooi niet door gaat voor m$ hahaha! Rockstar is denk ik niet zo dom om zoiets te doen. Dan zouden ze denk ik veel boze fans krijgen en ze zouden veel PS3 spelers mis lopen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Prakash

    Ik denk dat zo’n enorm succesvol bedrijf als Rockstar hier geen oren naar heeft. De PS3 heeft als het uitkomt misschien wel de grootste potentiele fanbase van de 3 next gen consoles(Ik geef Nintendo wel de meeste kans om deze ronde te winnen, zeker qua winstgevendheid).Rockstar zou wel gek zijn om een platform exclusieve titel uit te gaan brengen van een van de populairste franchises van de afgelopen jaren.Ik denk sowieso dat dit jaar toch wel eens tegen zou kunnen vallen voor de XBOX omdat Nintendo en Sony dit jaar gaan launchen. En als ik Sony was zou ik er alle vaart achter zetten om in ieder geval in de zomer/najaar in Japan te launchen en dit jaar nog in ieder geval in de rest van de wereld.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Niels

    Idd Prakash je hebt gelijk, Rockstar wil een zo groot mogelijk publiek benaderen met hun GTA series, dus ze zullen nergens helemaal exclusief voor gaan. Ik hoop eerlijk gezegt dat er ook een GTA voor de revolution op de planning staat ^^

    Dat zou pas vet zijn!! voertuigen besturen met de nieuwe controller!! INSANE STUNT BONUS!!!! Of met je motor als een gek tegen het verkeer in rijden WOW! ik zie dat al helemaal voor me, ik ben daar nu al redelijk goed in op de PS2 en dan laat ik em ook nog naar voren hangen als je de analog stick een beetje naar voren drukt zodat je net wat harder kan rijden :D . Dat word echt kinderspel met de revolution ^^

      /   Beantwoorden  / 
  10. DooM

    Hij wil zeker alles hebben die BILL zij krijgen al van Rockstar dat tafeltennis game EXCLUSIEF voor de xbox360 dus Bill moet niet zeiken DIE EIKEL DENKT DAT HIJ ALLES KAN KOPEN.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Niels

    Inderdaad DooM, een eikel dat is hij zeker!!! ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken.

    Hij denkt werkelijk echt dat hij alles maar kan opkopen,ik vind ook dat het europese parlement ook maar is die belachelijke winst die ze maken met windows maar eens moeten aan pakken!!! 80% winst op elke windows cd die je in de winkel koopt is echt te belachelijk!!! geen wonder dat hij zo rijk is geworden… hij moest zich schamen!!

    m$ is like the borg of star trek:
    Give us youre company, we will give you money. Resistance is futile, you will be essimilated.

    But just as with the borg, you must join at your own will..

      /   Beantwoorden  / 
  12. sega gaga

    GTA exclusief voor de XBOX 360 en Windows Vista only GO BILL GO ik hoop voor Microsoft dat dit lukt.

      /   Beantwoorden  / 
  13. lord1995

    wat een domme mensen bij microsoft!!
    als ik rockstar was zou ik microsoft afschaffen en een ps3 exclusief maken!!!
    microsoft denkt zeker dat ze alles zijn en dat ze daarmee de verkoop van ps3 gaan verminderen!!

    ik zeg:
    klote microsoft laat rockstar gerust!!!
    het is nu goed zoals het is!
    er is een ps3 versie en een xbox versie dus waarom moeten jullie nu een exclusief krijgen van een ander bedrijf dan nog wel!!!!
    maak er zelf 1 zoals sony dat doet!!
    ik weet dat xbox ook exclusief games hebben maar blijkbaar zijn ze niet goed genoeg omdat ze naar een ander bedrijf gaan xd

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.