PS2 blijft nog minstens 4 jaar bestaan

Tussen al het Playstation 3 nieuws door, wist Ken Kutaragi ook nog het een en ander te vertellen over Sony’s plannen voor de Playstation 2. Die console is ook nog lang niet dood.

De cijfers blijven iedere keer weer verbijsterend om te zien. In 32% van de huishoudens in Amerika staat een PS2. In Japan is dat zelfs 41%, en in Engeland 33%. Het is simpel gezegd de populairste spelcomputer allertijden. Sony verwacht dit jaar zonder problemen nog eens 10 miljoen PS2′s te verkopen.

Met dat in het achterhoofd is het niet zo vreemd dat Sony alle geruchten over een eventuele prijsdaling vanmorgen resoluut de wereld uit hielp. "Nergens voor nodig," aldus Kutaragi. Voorlopig blijft de PS2 nog gewoon te koop voor 149 dollar.
Sony verwacht de Playstation 2 nog met gemak vier of vijf jaar in leven te kunnen houden, en zal hem al die tijd dus ook gewoon blijven produceren en ondersteunen.

Het is moeilijk te zeggen wat deze nieuwe feiten betekenen voor het gerucht over de zogenaamde Magic Wand waarmee de PS2 de concurrentiestrijd met Nintendo’s Revolution aan zou moeten gaan.

Aan de ene kant komen deze verhalen heel mooi met elkaar overeen, alles lijkt te kloppen. Maar de bron van het Magic Wand gerucht noemde ook heel nadrukkelijk een prijskaartje van 99 dollar voor de PS2, en dat is voorlopig dus nog lang niet aan de orde. Als dat gedeelte van zijn verhaal niet klopte, hoe geloofwaardig is de rest dan nog?

Bron: IGN

Zie ook:
- PS3 games vereisen harde schijf, gratis online service bevestigd
- PS1 en PS2 games in HD op de PS3
- Playstation 3 wereldwijde release in november
- Sony’s hoger beroep over Dual Shock patent afgewezen
- God of War 2 screenshots. GT4online zal dus ook wel echt bestaan
- Final Fantasy XII is "tamelijk briljant"
- PSP goedkoper, met camera, met GPS en met (legale) download games!

Lees ook:PS3 prijs gaat minder snel dalen dan PS2 prijs
Lees ook:PS3 Online opent frontale aanval op Xbox Live
Lees ook:Sony geeft gelimiteerde “lifestyle producten” uit in Japan
Lees ook:“Geruchten PS3 downgrade zijn onzin,” aldus Sony
Lees ook:Sony’s hoger beroep over Dual Shock patent afgewezen

5 reacties op “PS2 blijft nog minstens 4 jaar bestaan

  1. Mithrandir

    149,- voor zo’n oud rukding, echt belachelijk..en mensen betalen het lachend :S

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rudolf

    1,49 voor de hardware komt eerder…

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Helemaal als je bedenkt dat een vergelijkbare (iets krachtiger zelfs) gamecube maar 99 euro hoeft te kosten. Pure winst voor Sony dit.

    Maar ja, als ze echt verwachten er voor dat geld nog 10 miljoen te verkopen dit jaar, dan zouden ze ook wel gek zijn om de prijs te verlagen. Dat kan later altijd nog. :p Als ik mocht kiezen tussen 10.000.000 x 99 of 10.000.000 x 149 zou ik het ook wel weten.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Dit soort uitspraken worden meestal gedaan voordat een bedrijf (lees: Nintendo en Sony) een nieuwe console launchen. Ik denk hierbij aan het GBA/DS verhaal. Nintendo heeft altijd uitgesproken dat deze twee consoles naast elkaar zullen blijven bestaan (althans “for the time being”). Ik geloof daar echter niet zo in. Volgens mij is dit puur een tactiek om van voorraden af te komen en nog wat extra cash binnen te slepen zonder al te veel kosten te hoeven te maken (GBA Micro). Bedenk daarnaast dat de schapruimte in winkels te beperkt is om meerdere (versies van) consoles aan te bieden. De gemiddelde retailer is toch gauw geneigd om de consoles met de hoogste marges de meeste schapruimte te geven (In ieder geval PS2, X-BOX, DS en in mindere mate Gamecube en GBA). De PS2/PS2-software zal vast en zeker nog geruime tijd verkocht/aangeboden worden, maar 4 tot 5 jaar lijkt mij sterk.

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Ik denk dat ze het elke keer wel menen (ook Nintendo met hun “derde pilaar” verhaal). Het is tenslotte een makkelijke manier om nog wat meer winst binnen te harken.

    Volgens mij is het echt geen trucje, ze willen het echt graag nog 4 of 5 jaar vol houden. Maar iedereen kan natuurlijk op zijn klompen aanvoelen dat dat nooit gaat lukken.

    Dat gezegd hebbende, vind ik dat Sony de PS2 wel een mooi afscheid geeft. 2006 belooft nog echt een goed jaar te worden, heel veel mooie interessante titels op het programma! Als ze dat ook na november nog weten vol te houden dan hoef ik mijn PS2 voorlopig nog niet op zolder te zetten.

    Als je dat vergelijkt met Nintendo, die hebben de gamecube in feite nu al als een baksteen laten vallen. Op Zelda na. (En Chibi Robo). Dus dat is opzich een optimistisch teken. Maar ik ben het met je eens dat 4 tot 5 jaar wel heel erg lang is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.