Sony overweegt om samen met Microsoft aan games te werken

Sony verwacht volgens Tetsuhiko Yasuda, de corporate executive managing director en senior vice president van Sony Computer Entertainment in Azie, meer dan 100 miljoen exemplaren van hun nieuwe Playstation 3 console te verkopen. Hij heeft ook gezegd dat Sony in de toekomst misschien met Microsoft zal samenwerken.

Het schema voor de verschillende launches van de PS3 staat op dit moment nog net zo vast als de uiteindelijke prijs van het apparaat: nog helemaal niet. Sony is er gewoon nog niet uit. Waar het bedrijf nu in ieder geval op mikt is om de PS3 in in alle Aziatische landen op dezelfde dag uit te brengen.
Om van die dag een wereldwijde release-datum te maken is om verschillende redenen niet haalbaar. Maar als hoofdreden geeft Yasuda (zie foto) op dat de internet infrastructuur in elk land verschillend is. De pas bekend geworden plannen voor de Playstation HUB online service moeten dus voor iedere regio apart aangepast worden.

Dat aantal van een 100 miljoen PS3′s is ook niet zomaar uit de lucht gegrepen. Dat is de hoeveelheid Playstation’s die Sony destijds heeft weten te verkopen. Zijn opvolger de Playstation 2 is daarna ook weer over de 100 miljoen grens heen gegaan. Het lijkt Sony dus alleszins haalbaar om ook weer zoveel Playstation 3′s te verkopen. Tsja. Van een gezonde dosis ambitie is nog nooit iemand slechter geworden.

Vooral opmerkelijk is Yasuda’s opmerking dat hij de Xbox niet als een concurrent ziet. De twee bedrijven zouden volgens hem zelfs kunnen overwegen om samen spellen te ontwikkelen.

Dat vind ik een erg apart idee. De voordelen zijn opzich wel duidelijk, op allebei de consoles meer spellen tegen lagere ontwikkelingskosten. Maar als nog meer spellen multiplatform worden, wat is dan uiteindelijk nog het verschil tussen een PS3 en een Xbox360? Steeds meer third party ontwikkelaars brengen hun spellen al uit voor alle consoles. Het zijn de eigen 1st party titels die een spelcomputer een eigen identiteit geven. Ik zie deze samenwerking in ieder geval nog niet zo snel gebeuren.

Sony is van plan de PS3 aan de hele wereld te laten zien tijdens de Taipei Game Show 2006, die plaatsvindt van 16 tot 20 februari.

Bron: Digitimes

Zie ook:
Playstation 3 specs onthuld
Wil Sony teveel met de Playstation3? Welnee…
Playstation 3 en Xbox360 ongeveer hetzelfde?
Er bestaan geen console wars
Vier screenshots Nextgen Sonic The Hedgehog
Xbox Live Arcade is onverslaanbaar voor Sony en Nintendo… volgens Microsoft
Je Playstation3 is eigenlijk niet compleet zonder een PSP

Lees ook:Eén miljoen PS3′s
Lees ook:Verkopen PS3 met 300% gestegen
Lees ook:Playstation 2 al 100 miljoen keer verkocht.
Lees ook:Met hoe weinig consoles lanceerde PS3 in Amerika?
Lees ook:436.000 impulsaankopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.