Wil Sony teveel met de Playstation3? Welnee…

Businessweek maakt zich zorgen of de Playstation 3 niet een beetje te ambitieus is. Behalve games moet Sony’s nieuwste wonderkind straks ook films, muziek en tv-programma’s af kunnen spelen. Businessweek vraagt zich af of consumenten daar niet van in de war zullen raken.

Persoonlijk zie ik het probleem niet echt. Zo ingewikkeld is het allemaal niet. Om te beginnen hebben al meer dan 100 miljoen mensen op dit moment een Playstation 2 in huis staan. Die weten dus allemaal precies waar de Playstation merknaam voor staat.
De belangrijkste argumenten van Businessweek zijn het floppen van de PSX en het feit dat de games voor de PSP niet al te best verkopen.

De vergelijking met de PSX slaat werkelijk nergens op. Dat apparaat kwam op de markt toen de PS2 allang uit was, en kostte niet minder dan 800 dollar. Voor dat geld kreeg je dan een PS2 met wat extra functionaliteit, terwijl de meeste mensen gewoon games wilden spelen. Er waren feitelijk gewoon niet zoveel redenen om een PSX te kopen als je voor een fractie van de prijs ook een normale PS2 kon halen.

De Playstation3 heeft dat probleem niet. Het is een hele nieuwe spelcomputer die al meteen vanaf het begin al die extra mogelijkheden in zich heeft. Zelfs consumenten die geen behoefte hebben aan alle extra’s, zullen de PS3 toch moeten kopen als ze de games willen spelen.

En dan de PSP. Veel kopers van die handheld hoeven de games inderdaad niet zo nodig te spelen en kopen er liever UMD-films voor. Bestaat dat gevaar ook met de Playstation 3? Zullen mensen hem alleen maar kopen om een Blu-Ray speler in huis te hebben? Ongetwijfeld, maar dan zit Sony nog steeds op rozen. Ook aan Blu-Ray schijfjes kan flink verdiend worden. Als het format massaal doorbreekt zelfs nog meer dan aan de verkoop van games.

Het zal Sony, met andere woorden, niet zoveel kunnen schelen waar mensen een Playstation 3 voor kopen, als ze hem maar kopen.

Of mensen er echt behoefte aan hebben om al hun multimedia op 1 enkel apparaat af te spelen is een andere vraag. Het wordt in mijn ogen nogal overschat, maar kwaad kan het ook niet. Persoonlijk zit ik er niet op te wachten, maar het zit me ook niet in de weg. Ik kan me werkelijk geen enkele situatie indenken waarin iemand besluit geen Playstation 3 te kopen omdat er teveel mogelijkheden op zitten. Mochten zulke mensen wel bestaan dan kunnen ze altijd nog terecht bij de Revolution. Zoals gewoonlijk houdt Nintendo wel vast aan het concept van een spelcomputer die maar 1 ding doet: games spelen.

Bron: businessweek

Zie ook:
- 1UP voorspelt de ondergang van Sony
- PSP2 als zoethoudertje tot de PS3 komt
- Vier screenshots Nextgen Sonic The Hedgehog
- Je Playstation3 is eigenlijk niet compleet zonder een PSP
- Playstation 3 e-mail adres al te koop
- Motorstorm tegelijk met Playstation3 gelanceerd
- Xbox Live Arcade is onverslaanbaar voor Sony en Nintendo… volgens Microsoft

Lees ook:Playstation 3 wordt populair ondanks hoge prijs
Lees ook:Sony onthult twee PlayStation Certified tablets
Lees ook:Geen Playstation 3 info, CES toch nog interessant voor de liefhebbers
Lees ook:Heavenly Sword? Formula One? Motorstorm? 2007!
Lees ook:Sony gaat PS3-spellen streamen met PlayStation Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.