Heavenly Sword? Formula One? Motorstorm? 2007!


Volgens Peter Reeves van Sony Europe zullen een paar belangrijke Playstation 3 titels, waaronder dus Heavenly Sword, Formula One en Motorstorm niet op tijd af zullen zijn voor de launch in november en worden doorgeschoven naar 2007.
Daarvoor in de plaats wil Sony zich, voor het eerst bij de lancering van een nieuwe console, niet exclusief op hardcore gamers gaan richten, maar ook op casual gamers. Veel van de nieuwe PS3 titels zullen vallen in een categorie die Reeves omschrijft als "social gaming". Denk daarbij aan dingen als Singstar en EyeToy. Maar ook die twee spellen zullen de lancering niet halen.

Welke spellen je wel direct op de eerste dag mee naar huis kunt nemen wordt nog erg mysterieus over gedaan. De enige titel die Reeves met zekerheid wilde bevestigen is Resistance: Fall of Man. Voor de rest is er blijkbaar nog helemaal niets zeker.

Verbijsterend genoeg lijkt Sony zich er zelf niet erg druk om te maken. Een sterke line-up bij de lancering is in hun ogen niet echt noodzakelijk omdat de PS3 toch wel zal verkopen. "We have built up a certain brand equity over time since the launch of PlayStation in 1995 and PS2 in 2000 that the first five million are going to buy it, whatever it is, even it didn’t have games."

Juist. Ik vraag me af of Sony bekend is met het spreekwoord over de val die meestal volgt op hoogmoed…

(Vijf miljoen mensen die zo’n ding zouden kopen zelfs als er geen spellen voor waren? Over arrogant gesproken! Vergelijk dat eens met Nintendo’s voornemen om niet alleen sterk te lanceren, maar ook de eerste negen maanden te voorzien van een constante stroom aan nieuwe hoogwaardige spellen. Na twee generaties aan de top worden consolebouwers blijkbaar een beetje blasé. Waar is de vechtlust gebleven? Waar het initiatief en de risico’s?)

Bron: C+VG

Zie ook:
- Nintendo UK haalt uit naar "copycat" Sony
- PS3 interface vrijwel gelijk aan PSP interface. Bekijk de video
- Playstation 3 stilste van alle Next Gen consoles
- Bekijk hier de volledige (14:52) MGS4 trailer
- Sonic The Hedgehog impressies
- Playstation 3 is dikker geworden
- Phil Harrison voorspelt ook een tweede plaats voor Nintendo

Lees ook:PS2 verkopen worden niet gehinderd door naderende PS3
Lees ook:Europese PS3′s krijgen voorrang
Lees ook:Sony: geen prijsverlaging voor Europa
Lees ook:Europese PS3 compatible met maar beperkt aantal PS2 titels
Lees ook:Europese PSN-kaarten tegelijk met de PSP go gelanceerd?

2 reacties op “Heavenly Sword? Formula One? Motorstorm? 2007!

 1. Karel

  Slecht nieuws, dit waren juist titels die de mensen over kunnen halen om de ps3 te kopen. Als er nu al over uitstel wordt gesproken kan je er gif op innnemen dat de werkelijk datum nog veel verder naar achteren wordt geschoven.
  Dit niet zo goede nieuws en de hoge prijs van de ps3 zou wel eens voor slechte verkoopcijfers kunnen zorgen.

  Sony krijgt een zware tijd.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Moonblade

  Denk het niet. Zoals Kaz al zei, zelfs al zou de PS3 zonder games in de winkelrekken gelanceerd worden, dan staan ze buiten nog aan te schuiven om er 1 in huis te halen.
  Was ook zo het geval bij de ‘underwhelming’ launchgames van de PS2 zoals ridged racer en tekken fag tournament (koosnaampjes komen niet van mij, die circuleerden 6 jaar geleden rond op internet).
  Dit betekent dat mijn aankoop ook waarschijnlijk uitgesteld wordt tot begin 2007. Als ik een PS3 koop wil ik tegelijkertijd heavenly sword.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.