Super Hang-On en Space Harrier deze week naar 3DS

sega3dclassics
Sega’s timing is niet zo handig (wie prikt zijn releasedatum nu in dezelfde week als de PlayStation 4 én Super Mario 3D World), maar voor 3DS-bezitters en nostalgische Sega-fans is dit misschien toch interessant. Vanaf deze week zijn 3D Space Harrier en 3D Super Hang-On namelijk verkrijgbaar in de eShop. Dit zijn opgepoetste versies van twee klassieke arcadespellen. Ooit waren ze beroemd om hun revolutionaire driedimensionale graphics, en op het schermpje van de 3DS worden diezelfde graphics weergegeven met echte stereoscopische dieptewerking.

Maar Sega gaat nog een stap verder door ook de beroemde arcadekasten te simuleren. In de jaren ’80 waren Space Harrier en Super Hang-On speelbaar op speciale kasten die meebewogen met de actie op het scherm. Stuurde je in het spel naar links, dan kantelden het scherm en de stoel waarop je zat dus ook naar links. Op de 3DS is die speelstand optioneel, maar wie dat wil kan het scherm laten kantelen zoals in de jaren ’80. Er is zelfs een optie om de knopjes van de 3DS een mechanische klik te geven, zodat ze klinken als de grote rode knoppen op een échte arcadekast. Wat je verder ook van Sega vindt, van de manier waarop ze hun oude spellen behandelen kunnen andere fabrikanten nog een hoop leren. Zelfs Nintendo’s eigen downloadbare 3D Classics-reeks steekt hier schril bij af.

3D Space Harrier en 3D Super Hang-On zijn verkrijgbaar vanaf donderdag 28 november voor €4,99 per stuk.

Kijken op YouTube

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Sega’s klassieker Space Harrier in 3D naar de 3DS
Lees ook:Zo ziet Space Harrier eruit op de 3DS
Lees ook:Citaat: Edge over Bayonetta
Lees ook:Kijk dit: retro arcaderacer Drift Stage
Lees ook:Kijk dit: You’re In Space And Everyone Wants You Dead

Eén reactie op “Super Hang-On en Space Harrier deze week naar 3DS

  1. The Dude

    En volgens Gamekings komen ook nog:
    • Sonic the Hedgehog 1 & Altered Beast (5 december)
    • Ecco the Dolphin 1 & Galaxy Force 2 (12 december)
    • Streets of Rage 1 & Shinobi 3 (19 december)

    Ik heb de originelen bijna allemaal gehad en ze iig allemaal gespeeld en kan eigenlijk alleen Ecco en Sonic aanraden aan de niet-ingewijde gamer van nu (gevolgd door Shinobi 3 en SoR 1). Altered Beast heb ik gehad op de 8-bit én 16-bit en is hilarisch slecht (wise fwom your gwave!) Super Hang-On, Space Harrier en Galaxy Force II zijn aardig, maar de definitie van ‘eindeloze herhaling’.

    Ik mis Sonic 2 en SoR 2, maar die komen ongetwijfeld ook nog wel. En misschien… Ristar, Aladdin en Gunstar Heroes?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.