Sega’s klassieker Space Harrier in 3D naar de 3DS


Ken je de 3D Classics nog? Die serie antieke spellen die speciaal voor de 3DS werden voorzien van hippe driedimensionale effecten? Nee, Nintendo ook niet. Het begon in 2011 veelbelovend met zes remakes van oude NES-spelletjes, maar sinds Kid Icarus zijn er geen nieuwe 3D Classics meer aangekondigd. Het is blijkbaar makkelijker (en goedkoper) om oude spelletjes zonder aanpassingen in de eShop te zetten als Virtual Console-titels. Erg jammer, vooral omdat die eerste zes spellen opvallend smaakvol waren overgezet: met de grove pixels zo veel mogelijk intact. Het was alsof je in een 8-bit kijkdoos gluurde.

Het goede nieuws is dat ontwikkelaar Sega de traditie weer op wil pakken. In Japan werd vandaag 3D Space Harrier aangekondigd voor de eShop. Space Harrier was een rail shooter uit 1985 met voor die tijd opvallend mooie graphics. Ook hier zijn alle pixels intact gelaten terwijl Sega zelfs de moeite neemt om het spel in breedbeeld weer te geven (zodat het bovenste schermpje van de 3DS volledig wordt opgevuld). De aankondiging kwam bovendien met de belofte dat Sega nog meer oude klassiekers met 3D-graphics naar de 3DS wil brengen. Hun oude slogan “Sega does what Nintendon’t” is opeens weer helemaal toepasselijk.

Er is nog geen trailer van 3D Space Harrier, daarom staat hieronder een filmpje van het origineel. Ik weet dat het er primitief uitziet, maar bedenk dat 1985 ook het jaar was waarin Super Mario Bros. uitkwam. Met al die voorbijrazende landschappen en driedimensionale vijanden was Space Harrier zijn tijd jaren vooruit.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Super Hang-On en Space Harrier deze week naar 3DS
Lees ook:Zo ziet Space Harrier eruit op de 3DS
Lees ook:Sonic 2 en Gunstar Heroes als 3D Classics
Lees ook:Papercraft-screenshots van oude spellen
Lees ook:En de volgende 3D Classic is… Urban Champion

Eén reactie op “Sega’s klassieker Space Harrier in 3D naar de 3DS

  1. Wormpaul

    1 van de weinige spellen die ik vroeger op een arcade kast heb gespeeld :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.