Zo ziet Space Harrier eruit op de 3DS


Het eerste filmpje van 3D Space Harrier bevat een leuke verrassing: Moving Cabinet-mode! In deze speelstand emuleert Sega niet alleen het spel zelf, maar ook de originele arcadekast uit 1985. Zoals je ziet op de bovenstaande foto was dat een complete cockpitstoel waar spelers in konden gaan zitten. Het hele apparaat was gemonteerd op een grote scharnier waardoor de stoel meekantelde met de actie op het scherm.

En dat gebeurt nu dus ook op de 3DS. Iedere keer dat je naar links of naar rechts vliegt zie je het scherm (en een stukje van de omringende arcadekast) kantelen. Ik ben benieuwd hoe authentiek dat overkomt op het bovenste schermpje van de 3DS. Misschien blijkt het een goedkope gimmick die je al na 1 keer uitschakelt, maar dan nog vind ik het leuk dat Sega iets speciaals probeert te maken van hun retrospellen. Nintendo zou hier het een en ander van kunnen leren.

In Japan kunnen 3DS-bezitters 3D Space Harrier nu al downloaden uit de eShop. Amerika en Europa volgen hopelijk in de loop van volgend jaar. Sega heeft al aangekondigd dat er nog meer klassieke arcadegames naar de 3DS komen met driedimensionale graphics.

Kijken op YouTube


Voor alle duidelijkheid: Moving Cabinet-mode is dus optioneel. Hierboven zie je alle manieren waarop je 3D Space Harrier kunt spelen:

  • A. Op het originele arcadescherm (niet bewegend).
  • B. Met een 4:3 schermverhouding en zwarte balken links en rechts.
  • C. Schermvullend waarbij de graphics iets zijn uitgerekt.
  • D. Moving Cabinet-mode.

Volgens NeoGAF-gebruiker 345triangle is het 3D-effect bijzonder goed gelukt. “No exaggeration when i say it has the best use of 3D i’ve seen on the system. Everything is super easy to see with no crosstalk, and the 2D objects hanging in space look really natural; it’s a perfect fit for the tech.” Dat belooft wat!

[g.forum]

Lees ook:Super Hang-On en Space Harrier deze week naar 3DS
Lees ook:Sega’s klassieker Space Harrier in 3D naar de 3DS
Lees ook:Space Invaders Infinity Gene alleen naar iPhone
Lees ook:Online spelletje: Momiga
Lees ook:Moderne remake van Wonder Boy III: The Dragon’s Trap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.