Twee nieuwe persoonlijkheidstypes in Animal Crossing: New Leaf


“They have added a couple of new personalities. There’s one new female personality and one new male personality.”

Er bestaan in de wereld van Animal Crossing ongeveer 200 bewoners waar het spel uit kan kiezen als er een nieuw dorpje wordt gegenereerd. Dat klinkt indrukwekkend, maar trouwe fans weten dat al die dieren zijn onderverdeeld in 6 categoriën. Bewoners die in dezelfde categorie vallen (zoals “chagrijnig” of “sportief”) hebben exact dezelfde teksten en vertellen precies dezelfde anekdotes. Ook al zien ze er dus anders uit, eigenlijk zijn er maar 6 verschillende persoonlijkheden die je tijdens het spelen kunt tegenkomen. Dat was al zo bij de allereerste Animal Crossing in 2001, en Nintendo heeft het sindsdien altijd zo gelaten.

In deze video (met dank aan Jeffrey voor de tip!) hoorde ik echter iets interessants. De vertalers kletsen met elkaar over Animal Crossing: New Leaf voor de 3DS, en één medewerkster zegt wat ik hierboven heb geciteerd. Ik hoop dat jullie beseffen hoe groot dit nieuws is. Voor het eerst sinds 2001 heeft Nintendo twee nieuwe persoonlijkheidstypes toegevoegd aan Animal Crossing. Nieuwe dieren met gloednieuwe teksten. Een dorp met 8 inwoners kan in New Leaf dus daadwerkelijk 8 unieke personages bevatten. (In plaats van 6 unieke personages en 2 “klonen” met dezelfde teksten).

Kijken op YouTube

Op de Japanse Wikipedia-pagina van AC: New Leaf staat iets over de nieuwe karakters geschreven, maar omdat ik geen Japans versta kan ik jullie alleen de lelijke machinevertaling geven. Volgens Google zijn dit de 2 nieuwe personages:

  • De nieuwe mannelijke bewoner is “beschaafde karakter van aanstellerij”.
  • En de nieuwe vrouw is “oudere zuster huid”.

Maak daarvan wat je wilt.

[g.forum]

Lees ook:Toffe commercial voor Animal Crossing: New Leaf
Lees ook:Nieuwe trailer Animal Crossing: New Leaf
Lees ook:Nieuwe plaatjes: Animal Crossing op de 3DS
Lees ook:Citaat: Eurogamer over Animal Crossing: New Leaf
Lees ook:15 Minuten Animal Crossing: New Leaf met Engelse teksten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.