Citaat: Eurogamer over Animal Crossing: New Leaf


“There’s a much longer period to enjoy before you reach the endgame point where the whole thing transforms into a pleasant half hour visit each day for a bit of weeding, bug-hunting and small talk. In this respect alone, New Leaf’s easily the best Animal Crossing since the first.”

Dat belooft wat voor volgende week! Eurogamer geeft Animal Crossing: New Leaf een 9 en roemt vooral de aanwezigheid van meer langetermijndoelen. In voorgaande Animal Crossing’s verloren veel spelers hun motivatie zodra ze het grootste huis helemaal hadden afbetaald. Het spel ging weliswaar gewoon door, maar zonder een goede reden om Bells te verzamelen verloor het toch wat van zijn glans. New Leaf lost dat probleem op met een schijnbaar eindeloze lijst dure en tijdrovende projecten om het dorp te verfraaien. Zelfs als je je huis hebt afbetaald is er altijd wel een brug te bouwen, een park aan te leggen of een lantaarnpaal te plaatsen. Werken voor een concreet doel is immers leuker dan eindeloos geld overmaken aan een goed doel zoals in Wild World. (Waar de ultieme beloning een regenboogkleurige veer was, voor spelers die 6.400.000 Bells doneerden aan het op dat moment niet-meer-zo-arme dorpje Boondox). Natuurlijk breekt er ook in New Leaf een moment aan waarop je je huis hebt afbetaald én alle projecten hebt uitgevoerd, maar het klinkt alsof je daar echte een hele lange tijd over doet. Voor wie Nintendo’s advies opvolgt en niet langer speelt dan een half uurtje per dag, bevat dit spel genoeg content om je maandenlang te blijven verrassen.

Animal Crossing: New Leaf is te koop vanaf 14 juni.

[g.forum]

Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 42
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 320
Lees ook:Nieuwe trailer Animal Crossing: New Leaf
Lees ook:Toffe commercial voor Animal Crossing: New Leaf
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 36

2 reacties op “Citaat: Eurogamer over Animal Crossing: New Leaf

  1. Reinier

    Komt er weer een dagboek?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.