Hanabi Festival! Japanse spellen in PAL winkelkanaal


Droom ik, of heeft Nintendo vannacht écht Super Mario Bros. 2 (de Japanse versie) en Mario's Super Picross (alleen in Japan uitgekomen) aan het winkelkanaal toegevoegd? Iemand zal me moeten knijpen want ik geloof nog steeds mijn ogen niet. Hoevaak hebben we allemaal niet gedacht dat Nintendo gewoon het lef zou moeten hebben om Japanse spellen ook in Europa aan te bieden? Niet voor de casual gamers maar juist voor de hardcore videogame-nerds die daar al zolang op hopen. Desnoods gewoon met Japanse schermteksten, het maakt ons niet uit en het hoeft Nintendo bijna niks te kosten.

En raad eens? Dat is precies wat Nintendo de komende weken gaat doen. De komende drie weken zijn uitgeroepen tot "Hanabi Festival" en we krijgen iedere week twee spellen die nog nooit eerder buiten Japan zijn verschenen. Zonder Engelse schermteksten, maar daarom niet minder goed speelbaar. We beginnen deze week met Super Mario Bros. 2 (misschien heb je hem weleens gespeeld als Mario Bros.: The Lost Levels op de Super Mario Allstars compilatie. Alleen had die versie opgepoetste SNES-graphics. Dit is onze eerste (en waarschijnlijk ook onze laatste) kans om de game te spelen met het originele 8 bit beeld en geluid) en Mario's Super Picross.

Super Mario Bros. 2 is één van de slechtste vervolgen die Nintendo ooit heeft gemaakt. Veertig nieuwe levels met hetzelfde beeld en geluid als de eerste Super Mario Bros., alleen nu gekmakend moeilijk en met bizarre grappen als Bloopers die plotseling door de lucht kunnen zwemmen. Ik denk niet dat de fans er destijds erg blij mee waren en wij hebben het zeker weten beter getroffen met "onze" Super Mario Bros. 2, maar dat maakt het niet minder interessant om de Japanse versie nu alsnog te kunnen spelen. Helemaal als je van een pittige uitdaging houdt is deze download nog steeds de moeite waard. Schiet wel op want hij is maar tot eind september beschikbaar. (Waarschijnlijk omdat Nintendo in de toekomst ook Super Mario Allstars nog in het winkelkanaal wil uitbrengen en die mag natuurlijk zijn unique selling point nog niet kwijtraken).

Als je ook een DS hebt kun je Mario's Super Picross beter overslaan en het superieure Picross DS aanschaffen, maar Wii-bezitters die nog geen ander Picross-spel hebben kunnen hier een hoop plezier aan beleven, het blijft één van de verslavendste puzzelspellen ooit gemaakt. De schermteksten zijn zoals gezegd in het Japans, maar Nintendo heeft zoals gebruikelijk wel een Nederlandstalige handleiding toegevoegd. De moeite waard!

Volgende week is het Ninja-week en krijgen we Ninja Gaiden (NES) en Ninja JaJaMaru-Kun (NES). (Ja, ik dacht ook dat Ninja Gaiden gewoon in Europa was uitgebracht, ik ben erg benieuwd wat dit dan inhoudt). Over twee weken is het helemaal feest want dan is het Sci-Fi week en dat betekent Gradius III (SNES) en Sin & Punishment (N64). Hallelujah! Als het succesvol genoeg is hoeft dit volgens Nintendo niet het laatste Hanabi Festival te zijn, dus koopt allen massaal Wii Points-kaartjes en slaat aan het downloaden!

Zie ook:
- Advies aan beginnende Super Paper Mario spelers
- Eerste filmpje van Sega's Ghost Squad (Wii)

Lees ook:New Super Mario Bros ook al snel naar Europa?
Lees ook:En wederom nieuwe New Super Mario Bros screenshots
Lees ook:Amerikaanse New Super Mario Bros boxart
Lees ook:New Super Mario Bros later in Japan als in Amerika?
Lees ook:Picross 3D (je nieuwe verslaving) komt in februari naar de DS

4 reacties op “Hanabi Festival! Japanse spellen in PAL winkelkanaal

  1. Wouter

    Euhm… Nee. Screwattack.com heeft Mario’s Picross niet voor niets op de lijst van Top Tien slechtste Mario spellen ooit gezet.

    Verder lijkt me de échte Super Mario Brothers 2 wel erg leuk.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Mario’s Picross is wat mij betreft een leuker spel dan Super Mario Brothers 2. :p

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wouter

    In het verleden heb je me spellen aangeraden die ik ook helemaal niet zag zitten. Chew Man Fu bijvoorbeeld. Ik die game helemaal geweldig ! Hmm, dat wordt dan toch maar Wii-points halen morgen.

    (En Super Paper Mario)

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Nouja, je moet ook weer geen geld verspillen aan spellen die je niks vindt natuurlijk. ;) Je moet wel van cijferpuzzeltjes houden om Picross te kunnen waarderen.

    Probeer het anders online even uit:

    http://www.thetimmys.com/flash/picross/

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.