CONTACT plaagt Sony (een beetje)

Je kon er op wachten. Of misschien ook niet, want het is nog niet zo gebruikelijk dat games inhaken op de actualiteit. Laat staan dat ze commentaar leveren op speeches die tijdens de E3 worden gegeven. Door de concurrent.

De concurrent is in dit geval Sony, die op de afgelopen E3 hun nieuwe actiespel Genji 2 presenteerde. Gebaseerd op de oude Japanse geschiedenis zou dit spel volzitten met historische gevechten die vroeger echt hebben plaatsgevonden. Toen één van de makers vervolgens trots verkondigde: "So here is a giant enemy crab. You can hit his weakpoint for massive damage", maakte Sony zich dan ook enigszins belachelijk. (Gigantische vijandelijke krabben in het oude Japan?) Sindsdien is de kreet "Hit his weakpoint for massive damage" een geliefde uitspraak geworden onder Sony-haters over het hele internet.
Het is grappig om die kreet nu ook terug te zien keren in de veelbelovende (want: afkomstig van Suda-killer7-51) nieuwe RPG Contact voor de Nintendo DS.

Deze ontdekking werd gedaan door Jeremy Parish van de bekende gamesite 1UP. Het is een beetje een wazige foto, maar het staat er toch echt: "Try to hit his weakpoint for massive damage!" Geweldig! Toch? Nou, ik moest er in ieder geval om lachen.

Ik kwam dit nieuwtje zelf tegen op Bashers, alwaar de schrijver zich afvraagt of het toeval is of echt een plaagstoot richting Sony. Inmiddels valt op de blog van Parish ook een reactie te lezen van Tomm Hulett. Een man die werkzaam is bij Atlus Software (de helden die dit spel überhaupt naar Amerika hebben gehaald), en blijkbaar verantwoordelijk voor de vertaling van Contact. Tomm weet te vertellen dat het zeker geen ongelukje was (Oh come on… I had the chance to make the most CURRENT parody game of all time. Tell me you wouldn’t take that chance), en dat de regel ook terug te vinden zal zijn in de definitie versie van het spel zoals die in de winkels komt te liggen.

Dus mocht je nog een reden nodig hebben om Contact straks aan te schaffen, laat deze regel dan ook meewegen!

Bron: Toastyfrog

Zie ook:
- Contact ook online via Wi-Fi netwerk
- Scans van Contact, de nieuwe game van Killer7 makers
- Contact, een ongebruikelijke Action RPG, komt naar Amerika
- Zie CONTACT in beweging
- Suda51′s Heroes, eerste trailer
- Grasshopper’s "Heroes" voor de Wii
- Grasshopper maakt op Franz Kafka geïnspireerd spel voor PS3
- Grasshopper heeft het druk (Blood+ voor PS2)
- Killer 7 verkoopcijfers

Lees ook:Heel veel Touch Detective plaatjes
Lees ook:Zie CONTACT in beweging
Lees ook:Dingen die je wel op de achterkant van de Contact verpakking zult vinden:
Lees ook:Ben ik nou gek of…
Lees ook:Contact niet naar Europa & Amerika?

6 reacties op “CONTACT plaagt Sony (een beetje)

  1. PaRa!

    Hahahah :D Pwned.

      /   Beantwoorden  / 
  2. MetroidPrime

    Die reuzenkrab doet me een beetje denken aan het verhaal van hoe Kevin Smith het verhaal van de (nooit gemaakte) film Superman Lives mocht schrijven. Kevin Smith werd opgescheept met een producer die helemaal niet wist waar hij het over had en hele vreemde ideëen over een Superman film had. Superman moest het in de film tegen een reuzenspin opnemen en mocht geen pak dragen en niet kunnen vliegen. Met name op het punt van de reuzenspin bleef de producer maar bij iedereen die bij de film betrokken was hameren. Misschien is zoiets hier ook wel gebeurd?

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Haha, geweldig. Ik had er nog nooit van gehoord, maar nu ik er een beetje over gelezen heb is het echt een bizar verhaal zeg. Warner Bros heeft al 50 miljoen (!!!) dollar uitgegeven aan een film die uiteindelijk nooit gemaakt is. Telkens andere grote namen inhuren, die het werk van hun voorgangers weer in de prullenbak gooien… bizar! Daar zou een interessante film inzitten, of op z’n minst een documentaire.

    Maar ik kan me inderdaad wel zoiets voorstellen. Oorspronkelijk het plan opvatten om serieus een historisch correct actiespel te maken. En dat er dan halverwege iemand van Sony een halve middag langskomt die lukraak roept dat het spel meer gigantische krabben nodig heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kevin

    Gewoonweg briljant! :D

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kikujiro

    Off topic: Kevin Smith rules trouwens… iemand Clerks gezien? Briljant gewoon…

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “Off topic: Kevin Smith rules trouwens… iemand Clerks gezien? Briljant gewoon…”

    Inderdaad. :) Geweldige film, bijna al zijn films eigenlijk. Jay & Silent Bob strike back vond ik wat minder… misschien een beetje teveel van het goede, maar toch zaten daar ook een paar briljante momenten in. Good Will Hunting 2: Hunting Season. ;)

    De man zelf is ook erg grappig. Een paar maanden geleden heb ik diep in de nacht urenlang ademloos naar hem zitten kijken terwijl hij een soort lezing gaf op een Amerikaanse universiteit (rtl 5 zond dat uit geloof ik). Het ging over alles en niks, maar hij kon daar echt schitterend over vertellen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.