Killer 7 verkoopcijfers.

Vandaag zijn de verkoopcijfers van Killer 7 bekend geworden. Het spel is wereldwijd 262.000 keer over de toonbank gegaan. Eigenlijk valt dat me reuze mee. Ik had het gevoel dat veel mensen er van het begin af aan erg afwijzend tegenover stonden. Het kreeg ook hele wisselende recensies. Zelfs de FREE, het gratis blaadje van de Free Record Shop, plaatste een vrij negatief stuk over Killer 7. Terwijl dat gewoon een veredelde reclamefolder is.

Verrassend nieuws dus. Killer 7 is een originele, krankzinnige en gewaagde titel. Het geeft me een bijzonder goed gevoel dat zoveel lef af en toe toch nog beloond wordt. Ik heb het spel zelf gekocht voor de Gamecube, en het is 1 van de titels waar ik dit jaar het meeste van heb genoten.
Om het nog maar eens kort samen te vatten, Killer 7 heeft met afstand de vreemdste verhaallijn die ik ooit in een computerspel ben tegen gekomen. Al halverwege het eerste level raakte ik de draad volledig kwijt, maar dat maakte het geheel niet minder intrigerend. Integendeel zelfs. Ondanks dat je meestal niet snapt wat er precies gebeurt, is het verhaal toch heel spannend, grappig en soms zelfs ontroerend. Sommige scenes zijn zo indrukwekkend dat ze de komende jaren nog wel op mijn netvlies gebrand zullen staan. Met name het beeld van een uitgestorven woestijn waar het opeens bloed begint te regenen laat me nog steeds niet los. Het verhaal snijdt verder thema’s aan als terrorisme, wraak, dood, schuldgevoel en wedergeboorte. Bijna alle personages waar je mee spreekt zijn bijvoorbeeld geesten van overleden mensen. Vaak zelfs door jou vermoord, maar ze nemen je dat schijnbaar niet echt kwalijk. De meeste lijken eerder dankbaar te zijn dat jij ze hebt "bevrijd".

De gameplay is ondertussen al even vreemd. Het enige dat je zelf hoef te doen is schieten en puzzels oplossen. Lopen gaat automatisch door een knop ingedrukt te houden. Daardoor kunnen een paar hele vreemde camerastandpunten gebruikt worden. Gecombineerd met de extreem gestileerde, soms bijna abstracte beelden ziet het spel er daardoor constant prachtig en filmisch uit. De grens tussen speelbare levels en tussenscenes is nooit eerder zo dun geweest. Het is even wennen, maar na een paar uurtjes spelen voelt deze opzet volkomen natuurlijk aan. Ik zou nu niet anders meer willen

Iedereen die niet bang is voor een afwijkende spelervaring kan ik Killer 7 alsnog van harte aanraden.

Lees ook:Eerste details van Suda51′s Killer is Dead
Lees ook:Rare hint naar Killer Instinct 3
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 57
Lees ook:Geen vervolg op Killer7, wel een nieuw spel van Suda51
Lees ook:Eerste trailer van Suda51′s Killer is Dead

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.