Vandaag op twaalf…


Welkom terug bij de Grote Games.Blog.NL Online Kerst Spelletjes Top 13! In deze tweede aflevering gaan we kijken welk spel er op de twaalfde plaats staat. Ik zal de introductietekst vandaag niet onnodig lang maken. Dus klik snel op de twee woordjes na deze zin, waar "lees verder" staat.
En op de twaalfde plaats treffen we Rudolph’s Revenge aan. Rudolph’s Revenge is een beetje een lastig geval. Als spel opzich is het erg goed gemaakt, maar ik vraag me ernstig af of dit nu wel zo goed bij de vredelievende kerstsfeer past. Het gaat namelijk over het bekende rendier met de rode neus, Rudolph, die zich met een machinegeweer (!) moet verdedigen tegen een hele kudde van wat ik alleen maar kan omschrijven als kamikaze rendieren. Ze ontploffen zodra ze jou aanraken waarbij het bloed alle kanten op spat. Niet bepaald vrede op aarde dus. De hele presentatie oogt bovendien nogal puberaal en eigenlijk vond ik dan ook dat het spel geen plek in deze lijst verdiende.

Maar ja. Het speelt wel heel erg goed allemaal en ik bleef er steeds bij terug komen. Zo over the top als de presentatie is, zo ingetogen is het spel zelf. Een groot leeg veld met alleen jij en de rendieren. Door met de muis te klikken kun je alle kanten op schieten, en dan maar kijken hoelang je het kunt overleven. Super verslavend en spannend. Als die rendieren van alle kanten op je af komen rennen kun je af en toe behoorlijk in paniek raken. Ik vond dat ik het niet kon maken om het spelletje helemaal niet te noemen. Dit is tenslotte een spelletjes-lijst, en als spel is dit echt goed geslaagd. Met een beschaafdere presentatie had het nog hoog in de lijst kunnen komen.

Speel nu Rudolph’s Revenge

Nummer 13 in de lijst.

Lees ook:De Kerstspelletjes Top 13, met vandaag op 10…
Lees ook:Op 9 in de grote kerstspelletjes top 13…
Lees ook:Op nummer elf in de Kerstspelletjes Top13…
Lees ook:De Grote Kerspelletjes Top 13, nummer 4
Lees ook:De Grote Kerstspelletjes Top 13, met vandaag op 7…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.