De Grote Kerstspelletjes Top 13, met vandaag op 7…


Vandaag zijn we alweer aangekomen op de zevende plaats in de lijst. Nog minder dan een week te gaan voordat we erachter komen welk spel bovenaan staat! Het spel van vandaag zal jullie tot die tijd wel bezig houden ook, want dit is een lastige. Op nummer 7 staat namelijk Evil Elves 2. Mijn eerste reactie toen ik dit zag was: "Ah, eindelijk een ‘echt’ spelletje!" Want dit is het type game dat zo’n beetje standaard was in de periode dat ik opgroeide. Van opzij afgebeelde platformgames waarin je vele vijanden moest verslaan. Een spel als Evil Elves 2 had zeker wel op de NES of het Sega Mastersystem kunnen verschijnen. Dit soort spelletjes voelen voor mij toch nog steeds meer aan als games, terwijl ik veel andere internetspelletjes onbewust indeel bij de categorie tijdverdrijf. Onterecht natuurlijk, maar het zal wel altijd mijn eerste instinctieve reactie blijven.

Als Santaclaus moet je je in dit spel door vele schermen met vijanden heen vechten, ondertussen alle kadootjes oprapend die ze van je gestolen hebben. Het unieke aan dit spel is dat Santaclaus een jetpack op zijn rug heeft waardoor hij door de lucht kan vliegen. (Door op de pijltjestoets omhoog te drukken stijgt hij op.) Het spel is beslist lastig om onder de knie te krijgen, maar zeker niet onmogelijk. Ik heb hier een plaatje van het derde level bij geplakt als bewijs dat je met een klein beetje oefening al makkelijk zover kunt komen.

Speel nu Evil Elves 2
En ook…

8. Present Panic
9. Santa’s Factory
10. Xmas Bejeweled
11. Snowman Salvage
12. Rudolph’s Revenge
13. Santa and Rudolph Slide Puzzle

Lees ook:De Grote Kerstspelletjes Top 13, nummer twee!
Lees ook:De Grote Kerstspelletjes Top 13 – nummer 6!
Lees ook:De Grote Kerstspelletjes Top 13
Lees ook:De Grote Kerstspelletjes Top 13 Ontknoping!
Lees ook:De Grote Kerspelletjes Top 13, nummer 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.