Nieuwe spelbeelden ThatGameCompany’s Sky

Kijken op YouTube
Een nieuw spel van ThatGameCompany is altijd spannend. fl0w, hun eerste, was in al zijn simpelheid een van een van de verslavendste spelletjes tijdens de beginperiode van de PlayStation 3. Opvolger Flower (waarin je bloemblaadjes door natuurlandschappen blaast) was misschien een beetje saai, maar wel een volstrekt unieke ervaring. En hun derde spel Journey is een moderne klassieker. Een eenzame wandeling door de woestijn die uiteindelijk symbool blijkt te staan voor… nou ja, dat moet je zelf maar ervaren. (En nee, het is géén saaie walking simulator. Er zijn puzzels en geheimen en een bijzondere besturing waardoor je poppetje als het ware ‘surft’ over het zand).

Hun nieuwe spel heet Sky en heeft op het eerste gezicht veel weg van Journey. Weer een poppetje in een rode cape dat op reis gaat in een mysterieus landschap. (Al is het deze keer niet in een woestijn, maar hoog in de lucht tussen de wolken). Het belangrijkste verschil is dat ThatGameCompany nu de nadruk legt op multiplayer. In Journey kwam je soms ook wel andere spelers tegen, maar dat was eigenlijk alleen voor de gezelligheid. In Sky hebben de poppetjes elkaar nodig om puzzels op te lossen en gevaren te overwinnen. Dat wordt vast weer een bijzondere ervaring.

Sky verschijnt eerst als tijdelijke exclusive voor iPhone en iPad (releasedatum nog niet bekend), maar daarna waarschijnlijk ook voor alle andere (spel)computers.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nog een rondleiding door de woestijnen van Journey
Lees ook:Kijk dit: Thatgamecompany’s Journey in beweging
Lees ook:Kijk dit: nieuwe beelden van thatgamecompany’s Journey
Lees ook:Thatgamecompany (fl0w, Flower) kondigt een nieuw spel aan: Journey
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer thatgamecompany’s Journey

Eén reactie op “Nieuwe spelbeelden ThatGameCompany’s Sky

  1. Maarten

    Dat ziet er uit als een heel vet spel!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.