Kijk dit: nieuwe trailer thatgamecompany’s Journey


Bekijk een magische nieuwe trailer van Journey, het woestijnspel van de makers van fl0w en Flower. Twee poppetjes in rode gewaden rennen door het zand. Ze worden allebei bestuurd door menselijke spelers, maar die kennen elkaar niet en kunnen alleen communiceren met ‘gong’ geluiden van verschillende toonhoogtes. Als we thatgamecompany mogen geloven weten ze allebei ook niet wat de bedoeling is of waar ze naar zoeken; Journey is één grote mysterieuze ontdekkingsreis.

In het tweede filmpje geeft bedenker Jenova Chen tekst en uitleg over zijn nieuwe project en zien we nog wat meer spelbeelden. Over die duinen glijden ziet er al net zo leuk uit als het besturen van de wind in Flower. Ik kan haast niet wachten om zelf op onderzoek te gaan in die uitgestrekte wereld vol oude ruïnes en begraven geheimen.

Ook net als Flower is de manier waarop thatgamecompany heeft geobsedeerd over één klein onderdeel. In Flower was het gras, hier is het zand. De rest van Journey oogt gestileerd en simpel, maar de manier waarop het woestijnzand opstuift en rimpelt in de wind heb ik nog niet eerder in een spel gezien.

[g.forum]

Lees ook:Nog een rondleiding door de woestijnen van Journey
Lees ook:Kijk dit: Thatgamecompany’s Journey in beweging
Lees ook:Thatgamecompany (fl0w, Flower) kondigt een nieuw spel aan: Journey
Lees ook:Nieuwe spelbeelden ThatGameCompany’s Sky
Lees ook:Minigames, soundtracks en documentaires bij Journey Collector’s Edition

2 reacties op “Kijk dit: nieuwe trailer thatgamecompany’s Journey

  1. otherotter

    haha, heeel veel zin in, het samenspelen en het communiceren met een gong ving ik fantastisch ;) zo iets wil ik al jaren spelen!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Ik heb er net zoveel zin in als jij. De manier waarop zo’n samenwerking tot stand komt is ook bijzonder. Er is geen lobby of zoiets. Je begint gewoon in je eentje en af en toe kom je willekeurige andere spelers tegen. Als het klikt (voor zover het kan klikken tussen twee mensen die alleen kunnen gongen) trekken jullie een tijdje samen op, maar je kunt Journey ook alleen uitspelen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.