Kijk dit: nieuwe beelden van thatgamecompany’s Journey


Kun je geloven dat Journey nu echt bijna klaar is? Na al die maanden vol screenshots, filmpjes en interviews kan iedereen thatgamecompany’s derde spel vanaf 13 maart gewoon downloaden. De laatste dagen voor de release van een langverwacht spel zijn altijd een beetje spannend, maar in het geval van Journey ben ik helemaal ongeduldig. Gewoon omdat ik na al die trailers en interviews nog steeds niet goed weet wat ik ervan moet verwachten. De eerste recensies zijn in ieder geval lovend, dus dat is een goed teken. Ondanks de relatief korte lengte van het avontuur (ongeveer 2 uur) maakt Journey zijn belofte volgens de recensenten grotendeels waar.

Die belofte gaat als volgt: je begint het spel zonder te weten wie je bent, waar je bent of waarom je daar bent. Het enige wat je ziet is een lichtgevende berg aan de horizon. Je begint die kant op te lopen, en wat er daarna allemaal gebeurt wil niemand verklappen. Trailers suggereren dat je de restanten vindt van een oude beschaving, maar hoe of wat precies kunnen we volgens thatgamecompany beter zelf ontdekken. En mocht je tijdens het avontuur een andere speler tegenkomen (Journey dropt soms onaangekondigd twee willekeurige spelers in dezelfde wereld), maak de reis dan vooral samen af. Ondanks dat jullie alleen kunnen communiceren met onverstaanbaar gezang, zorgt dat volgens alle recensenten voor een onvergelijkbare ervaring.

In het onderstaande promofilmpje vertellen medewerkers van thatgamecompany wat Journey volgens hen speciaal maakt. Maar spoiler alert: er komen ook beelden in voor van andere landschappen dan alleen de woestijn die je kent uit de screenshots. Niet kijken dus als je je over twee weken liever volledig laat verrassen.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: Thatgamecompany’s Journey in beweging
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer thatgamecompany’s Journey
Lees ook:Minigames, soundtracks en documentaires bij Journey Collector’s Edition
Lees ook:Thatgamecompany (fl0w, Flower) kondigt een nieuw spel aan: Journey
Lees ook:Nieuwe NiGHTS: Journey of Dreams preview op IGN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.