Kijk dit: spelen in de zandbak met Monobanda’s Mimicry


Eindelijk een trailer van Monobanda’s nieuwe project Mimicry. Monobanda is een Nederlandse ontwikkelaar die altijd verrast met hun pogingen om de virtuele wereld te combineren met de tastbare wereld. Zo ook in Mimicry. Twee jaar geleden las ik al in de krant dat dit project een ‘sandboxgame’ moest worden, maar ik had nooit verwacht dat ze het zo letterlijk bedoelden. Mimicry speelt zich af in een échte zandbak. Het spel wordt geprojecteerd op een bak met zand waar spelers naar hartelust in mogen graven. Een Kinect-camera scant ondertussen de heuvels en dalen zodat de virtuele wereld naadloos overloopt in de echte wereld. Graaf een kuil in het zand en de projector laat hem volstromen met water. Maak je berg hoog genoeg en de top wordt langzaam bedekt met een laag virtuele sneeuw. Vooral de playtest in het tweede filmpje is fascinerend. Een computerspel was nog nooit zo tastbaar.

Op een computerscherm naast de zandbak bevindt zich ondertussen het game-gedeelte van Mimicry. Vier spelers besturen ieder een bolletje (die dankzij de projector ook gewoon te zien zijn in de zandbak) en mogen in hun zelfgecreëerde landschap doen wat ze willen. Er zijn bewust geen spelregels of einddoelen. Monobanda hoopt dat het plezier vanzelf ontstaat als mensen met elkaar spelen. Net als vroeger op het schoolplein. Sommige spelers gebruiken hun zelfgemaakte landschap misschien om door te racen, anderen spelen er virtueel tikkertje terwijl creatieve spelers de zandbak kunnen versieren met (virtuele) verfsporen.

Mimicry is momenteel nog volop in ontwikkeling. Het mag duidelijk zijn dat dit geen game is om thuis te spelen, maar het duikt in de toekomst ongetwijfeld op op festivals en in musea. Gebruik deze site om op de hoogte te blijven.

[g.forum]

Lees ook:Sega maakt een arcadespel met echt zand
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer thatgamecompany’s Journey
Lees ook:Kijken hoe een boom groeit in Monobanda’s Bohm
Lees ook:FPS Simulator: de meest realistische manier om schietspellen te spelen
Lees ook:Thatgamecompany (fl0w, Flower) kondigt een nieuw spel aan: Journey

4 reacties op “Kijk dit: spelen in de zandbak met Monobanda’s Mimicry

  1. simon

    Bedankt Erik voor je leuke stukje.
    Je kan echt heel goed schrijven,.. moet je wat mee doen :P

      /   Beantwoorden  / 
  2. niki

    Wat simon zegt Eric. Waar de rest alleen maar blind onze perstekst copieert en voorziet van een intro zinnetje (ook de blogs) schrijf jij echt een leuk en persoonlijk stukje. Dank en complimenten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Erik

    Bedankt jongens, maar dit is natuurlijk wel een beetje de omgekeerde wereld. ;) Jullie zouden hier de complimenten moeten krijgen! Ik heb er alleen maar over geschreven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.