FPS Simulator: de meest realistische manier om schietspellen te spelen


Schietspellen waren nog nooit zo realistisch als in deze First Person Shooter Simulator. Dit krankzinnige apparaat bevat een rond scherm dat het beeld in 360 graden om de speler heen projecteert. Ondertussen zorgt een “omni-directional treadmil” (een loopband in alle richtingen) dat je daadwerkelijk door het virtuele landschap kunt lopen en rennen. Om te schieten heb je een draadloos geweer. En nu komt het: als jij zelf wordt geraakt staan er 12 (!) paintballpistolen klaar om te zorgen dat je iedere vijandelijke kogel ook echt voelt. Geen apparaat om Bullet Hell Shooters op te spelen dus.

Het onderstaande filmpje is nog maar een trailer. Een volledige demonstratie volgt aanstaande maandag in The Gadget Show op het Engelse Channel 5. Dat kanaal is in Nederland niet te ontvangen, maar het kan nooit lang duren voordat het fragment opduikt op YouTube. Overigens is dit apparaat speciaal gebouwd voor The Gadget Show, en alleen geschikt om Battlefield 3 op te spelen (het hele item wordt vast zwaar gesponsord door EA). Gewone sterverlingen als jij en ik zullen de First Person Shooter Simulator dus nooit ervaren. Ik geloof niet dat ik daar erg rouwig om ben. Au!


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: Second Person Shooter Zato
Lees ook:Nieuwe trailer The Conduit (Wii first person shooter)
Lees ook:Eerste screenshots Mirror’s Edge
Lees ook:Metroid Prime 3: Expert Mode demonstratie
Lees ook:Gametrailers The Orange Box video review

4 reacties op “FPS Simulator: de meest realistische manier om schietspellen te spelen

  1. Gulzt

    Wow, hier heb ik als kind lang over gefantaseerd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Dennis

    How Real Killers Are Born!

      /   Beantwoorden  / 
  3. The Dude

    Het zou mij zeer verbazen als die loopband werkt zonder te struikelen. Voor de demonstratie is vast iemand nu al aan het trainen met steeds dezelfde opeenvolging van bewegingen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Het ziet er ook niet echt uit als een loopband. Meer als een serie rollers. Ik stel me voor dat het meer voelt als een ijsbaan die zo glad is dat je niet vooruit komt, dan als een echte ondergrond waar je overheen loopt.
      .
      Maar goed, misschien is het gewoon een kwestie van wennen en loop je er na een paar minuten zonder nadenken op te hollen en te springen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.