Sega maakt een arcadespel met echt zand


Goh, dit nieuwe arcadespel van Sega komt me bekend voor. E-deru Sunaba (The Surprising Sandbox) is een spel waarbij kinderen met zand mogen spelen. Echt zand. In een grote bak. De gimmick is dat er bovenin de kast een projector hangt die op dat zand een fantasiewereld projecteert. Graven de kinderen bijvoorbeeld een kuil, dan stroomt die vol met virtueel water.

Wat allemaal erg leuk en origineel zou zijn… als ik 3 jaar geleden niet precies hetzelfde had geschreven over Mimicry van de Nederlandse ontwikkelaar Monobanda. Een gevalletje “great minds think alike” zullen we maar zeggen.

Het blijft een leuk idee, en met de toevoeging van virtuele beestjes geeft Sega er gelukkig ook wel een beetje een eigen draai aan. (Vooral die termietenheuvel waar insecten uit komen kruipen is goed gevonden). De kinderen in de video lijken alvast erg enthousiast. Het spel is nu nog niet af, maar Sega’s plan is om E-deru Sunaba daadwerkelijk in Japanse arcadehallen neer te zetten.

Kijken op YouTube

Lees ook:Nieuwe Nights trailer: saaie grondlevels, mooie vlieglevels
Lees ook:Sonic Unleashed bestaat echt, komt ook naar Wii
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer thatgamecompany’s Journey
Lees ook:NiGHTS komt naar Playstation 2
Lees ook:Sega Road to E3 dag 6: Sonic Rivals

4 reacties op “Sega maakt een arcadespel met echt zand

 1. Randolph

  Belachelijke diefstal eigenlijk. Tenzij de Mimicry developers hier wat voor hebben gekregen. Het landscaping element werkt echt exact hetzelfde, alleen iets sneller. Desalniettemin zijn de diertjes een leuke toevoeging.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Simon van der Linden

  We hadden het idd gezien. Leuk om mensen te kunnen inspireren :)
  Overigens het zand waar zij mee werken is het waarschijnlijk het Kinetic Sand van Wabafun. Heel vet spul :) (hebben we ook al gebruik van gemaakt)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik had er nog nooit van gehoord maar dat kinetic sand ziet er gaaf uit. Lijkt me inderdaad ideaal voor dit spel.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Randolph

   Jullie vinden het echt niet erg dat dit zo vergelijkbaar is met jullie idee? Ik hoorde van mijn docent dat Monobanda vooral een idee├źn studio is, dus dat jullie niet games maken en verkopen, maar vooral concepten, dus misschien is het dan anders. Maar ik zou zelf toch een beetje bedrogen voelen door zoiets.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.