Zo ziet Team Fortress 2 eruit op de Oculus Rift (virtual reality bril)


Virtual Reality-fanaat Palmer Lucky heeft de eerste dev kits van zijn op Kickstarter gefinancierde Oculus Rift verstuurd. Reden voor de reporters van Tested.com om het apparaat eens uitgebreid onder de loep te nemen. Het onderstaande filmpje duurt bijna 3 kwartier, maar je hoeft hem natuurlijk niet helemaal uit te kijken. De spelbeelden beginnen rond de zesde minuut, waarbij je meteen ziet hoe de Oculus Rift het voor elkaar krijgt om je hele gezichtsveld te vullen. De bril bevat niet alleen een groot LCD-scherm, maar ook twee fish-eye lenzen die de spelwereld bol weergeven. Je ziet dus niet alleen wat er recht voor je neus gebeurt, maar je hebt de illusie dat je ook vanuit je ooghoeken opzij kunt kijken. Als een extra service wordt de helm geleverd met lenzen op verschillende sterktes, zodat bij- en verziende gamers hun reguliere bril niet nodig hebben.

Het slechte nieuws is dat de Oculus Rift nog lang niet klaar is voor productie. Palmer Lucky verwacht dat de VR-bril op z’n vroegst over een jaar in de winkels ligt. Wat je hier ziet is echt nog maar een prototype, vooral bedoeld voor spelontwikkelaars die zich willen voorbereiden op Virtual Reality. Gamers die deze development kit toch hebben besteld kunnen hem voorlopig alleen gebruiken om Team Fortress 2 op te spelen. Niet echt een nuttige aanschaf dus (Tested.com heeft hun recensie-exemplaar geleend van een indie-developer die de dev kit wel wil gebruiken waarvoor hij is bedoeld), maar wat ziet het er nu al gaaf uit. Vooral de hypersnelle reactietijd van de motion sensors maakt indruk. Als de testspeler zijn hoofd beweegt draait de in-game camera bijna zonder vertraging met hem mee. Alle kleine bewegingen zijn zichtbaar en dat ziet er zelfs in een plat YouTube-filmpje al veel natuurlijker uit dan de geprogrammeerde camera’s van gewone first person-spellen.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Platformspel Lucky’s Tale gratis bij Oculus Rift
Lees ook:Een Oculus Rift kost 700 euro
Lees ook:Deze man werkt aan een betaalbare Virtual Reality-bril voor gamers
Lees ook:Oculus Rift + Touch bundel tijdelijk 449 euro
Lees ook:Dit is de controller van de Oculus Rift

2 reacties op “Zo ziet Team Fortress 2 eruit op de Oculus Rift (virtual reality bril)

  1. Randolph

    Ik weet het niet hoor. Ben niet daverend enthousiast. Ziet er nog steeds uit als een gimmick voor een keertje op een feestje of zo, maar zeker niet dagelijks gebruik.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.