Deze man werkt aan een betaalbare Virtual Reality-bril voor gamers


Weet je nog dat iedereen in de jaren ’90 opeens was geobsedeerd door Virtual Reality-helmen? Niet dat iemand daadwerkelijk zo’n ding had, maar op de televisie kon je er nauwelijks omheen. In films, in reclamespotjes, in afleveringen van The X-Files, in videoclips van Aerosmith… overal bivakkeerden mensen in de virtuele realiteit. Ik was er dan ook van overtuigd dat we in de toekomst allemaal zulke helmen zouden dragen.

Nu leven we echter in de toekomst en niemand heeft het meer over Virtual Reality. Niemand… behalve iemand met de wonderlijke naam Palmer Lucky. Palmer werkt aan een betaalbare Virtual Reality headset met een “panoramic field of view”. Simpel gezegd: de ingebouwde beeldschermpjes zijn zo groot dat ze je hele gezichtsveld opvullen. Het effect is blijkbaar erg indrukwekkend, want in het bijbehorende Kickstarter-filmpje wordt de bril aangeprezen door beroemde spelontwerpers als John Carmack, Cliff Bleszinski en Gabe Newell. Ze zijn er allemaal van overtuigd dat de Oculus Rift een goed idee is.

Houd er wel rekening mee dat je deze Kickstarter echt moet zien als een investering en niet als een verkapte pre-order. Nieuwsgierige programmeurs kunnen weliswaar een Dev Kit bestellen om zelf met de Rift te experimenteren (voor 300 dollar), maar voor normale gamers zijn er alleen posters en t-shirts. Je helpt dus bij de ontwikkling, maar als je er later een wilt kopen moet je alsnof voor de bril betalen. Op het moment van schrijven is er overigens al een miljoen dollar opgehaald (het doel was $250.000), dus het lijkt erop dat al die oude science fiction-films sowieso gelijk krijgen.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Zo ziet Team Fortress 2 eruit op de Oculus Rift (virtual reality bril)
Lees ook:PlayStation VR kost €399,-
Lees ook:Een Oculus Rift kost 700 euro
Lees ook:Nintendo “onderzoekt de mogelijkheden” van VR
Lees ook:Dit is Sony’s Virtual Reality-helm voor de PS4

3 reacties op “Deze man werkt aan een betaalbare Virtual Reality-bril voor gamers

 1. Berend Jan

  Vooral omdat john carmac op de e3 dit ding geeft lopen pimpen in plaats can zijn nieuwe spel doom 4. En dat hun nieuwe uitgave van hun doom 3 spel onderdteuning heeft voor dit ding hebben het echt aangezwengeld. Ik heb een keer in virtial space gelopen en werd er doodziek en beroerd van. Maar cool was het wel…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gulzt

  kippenvel!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Randolph

  Wow, voor ik het filmpje zag dacht ik, het zal wel… Maar al deze prominente gamewereld figuren zijn er echt heel enthousiast over… Ik ben benieuwd, heel benieuwd!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.