Een Oculus Rift kost 700 euro


Ontwikkelaar Palmer Luckey waarschuwde een paar weken geleden dat zijn Virtual Reality-bril weleens duurder kon worden dan veel mensen hoopten. “VR will become something everyone wants before it becomes something everyone can afford.” Vandaag werd duidelijk wat hij bedoelde. Een Oculus Rift pre-orderen kost €699,-. Flink duurder dan het prototype uit de Kickstarter-campagne. Voor dat geld krijg, je naast de Rift zelf, een afstandsbediening, een Xbox One-controller, een sensor om hoofdbewegingen te registeren en de spellen EVE: Valkyrie en Lucky’s Tale. Best een compleet pakket dus, maar toch een hoop geld. Zeker als je bedenkt dat veel gamers ook hun pc zullen moeten upgraden voordat ze überhaupt “Oculus ready” zijn. (Systeemeisen).

  • Ondertussen kondigt Oculus aan dat alle backers die tijdens de Kickstarter-campagne een DK1 prototype kochten (voor 300 dollar), bij wijze van bedankje de uiteindelijke consumentenversie gratis krijgen thuisgestuurd. Nu hebben jullie zeker wel spijt dat jullie in 2012 niet hebben meegedaan?
  • Nu Oculus hun prijs bekend heeft gemaakt, zou het leuk zijn als concurrenten Sony en Valve ook over de brug komen. Hoe duur worden de PlayStation VR en de HTC Vive?

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Palmer Luckey in 2013: $600 is te duur
Lees ook:Platformspel Lucky’s Tale gratis bij Oculus Rift
Lees ook:Een horrorspel in een virtuele huiskamer voor Oculus Rift
Lees ook:Oculus Rift + Touch bundel tijdelijk 449 euro
Lees ook:Stream Xbox One-spellen naar Oculus Rift met Windows 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.