The Binding of Isaac: Rebirth aangekondigd voor spelcomputers


“Rebirth is a totally remade game based on the flash version of the Binding of Isaac + Wrath of the Lamb. [...] Nicalis is working on the port for Ps3/Vita and PC (steam) and is also currently talking to MS and Nintendo about releasing on their platforms.”

Goed nieuws voor PS3/Vita-bezitters (en misschien ook voor Xbox 360/Wii U/3DS-bezitters): er komt alsnog een console-versie van The Binding of Isaac. Dit was het spel dat Edmund McMillen maakte nadat hij Super Meat Boy had afgerond. Een eindeloos herspeelbaar eerbetoon aan The Legend of Zelda (de eerste uit 1986) met willekeurig gegenereerde kerkers en een plot dat losjes was gebaseerd op het bijbelverhaal van Abraham en Izaäk. De nieuwe versie wordt geen rechtstreekse port, maar een remake met nostalgische 16bit-graphics en een nieuwe soundtrack. McMillen belooft dat de “look and feel” van de oorspronkelijke pc-versie wel behouden blijft.

Het is volgens deze blogpost 100% zeker dat The Binding of Isaac: Rebirth in ieder geval verschijnt voor de PlayStation 3 en de Vita. Daarnaast is uitgever Nicalis ook in gesprek met Microsoft en Nintendo om het spel naar hun consoles te porten. Nintendo had eerder geen belangstelling voor een 3DS-versie vanwege de “questionable religious content”, maar met de vernieuwde graphics schijnt er een goede kans te zijn dat het spel nu toch wordt goedgekeurd.

Opvallend genoeg verschijnt de Rebirth-versie ook weer voor de pc. De reden is dat het hele spel opnieuw wordt opgebouwd in een andere programmeertaal. De oorspronkelijke versie van The Binding of Isaac was geprogrammeerd in Flash, wat ervoor zorgde dat het spel zelfs op de duurste pc’s last had van slowdowns en haperingen. Al die problemen moeten opgelost zijn in The Binding of Isaac: Rebirth.

Kijken op YouTube

De oorspronkelijke versie van The Binding of Isaac in actie op de pc. De nieuwe versie staat gepland voor eind 2013.

[g.forum]

Lees ook:Verontrustende trailer voor Binding of Isaac: Rebirth
Lees ook:Binding of Isaac: Rebirth nu uit voor PS4, Vita & pc
Lees ook:The Binding of Isaac naar PS3 of Vita? Of allebei?
Lees ook:Gelimiteerde handleiding bij Switch-versie Binding of Isaac
Lees ook:The Binding of Isaac: Afterbirth+ komt morgen uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.