Verontrustende trailer voor Binding of Isaac: Rebirth


Het gerucht gaat dat ontwikkelaar Edmund McMillen zijn nieuwe spel The Binding of Isaac: Rebirth graag wil uitbrengen op de 3DS. De oorspronkelijke versie van Isaac werd door Nintendo afgewezen vanwege het duistere onderwerp en verwijzingen naar de bijbel (Isaac wordt achtervolgd door zijn moeder, die hem in opdracht van God probeert te vermoorden), maar met de pixelige retrographics van Rebirth schijnt er een kans te zijn dat Nintendo het spel alsnog goedkeurt. Ik vrees alleen dat deze nieuwe trailer niet gaat helpen: naakte mensen met enge maskers die “Jesus loves you can’t you see” zingen, wekken vooral de indruk dat Edmund nog steeds een appeltje heeft te schillen met de kerk.

The Binding of Isaac is een eerbetoon aan de allereerste Legend of Zelda (daarom zou een 3DS-versie zo toepasselijk zijn) met willekeurig gegenereerde kerkers. Het is dus een van die roguelikes die je eindeloos kunt blijven spelen. Steeds als Isaac doodgaat verliest hij al zijn voorwerpen en begint hij weer aan een nieuwe versie van het spel. Dat was op de pc ontzettend verslavend (ook al liep het spel voortdurend vast op mijn aftandse computer), dus een soepel draaiende console-versie lijkt me fantastisch. TBOI: Rebirth verschijnt in november voor PlayStation 4, Vita en pc. Sony beloofde vorig jaar dat het spel bij de lancering meteen gratis zou zijn voor PlayStation Plus-abbonnees.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:The Binding of Isaac: Rebirth aangekondigd voor spelcomputers
Lees ook:Binding of Isaac: Rebirth nu uit voor PS4, Vita & pc
Lees ook:Dit is de ultieme Binding of Isaac-combo
Lees ook:The Binding of Isaac naar PS3 of Vita? Of allebei?
Lees ook:The Binding of Isaac: Afterbirth+ komt morgen uit

Eén reactie op “Verontrustende trailer voor Binding of Isaac: Rebirth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.