Opvallend goede recensies Middle-earth: Shadow of Mordor

shadowofmordor
“Middle-earth: Shadow of Mordor provides a clearer road map for the next generation of AAA games than anything that has come previously.”
Polygon 9,5/10

“Middle-earth: Shadow of Mordor is a well-paced sandbox game with a revolutionary new game mechanic in the Nemesis System, which I imagine we’ll see iterated on in the years to come.”
Joystiq 5/5

“Sauron’s Army (Monolith calls it the Nemesis System) transforms Shadow of Mordor from another open-world collect-a-thon into something truly special.”
USgamer 4,5/5

“The Nemesis system, which cleverly makes enemies grow and evolve along with the player, is what elevates Shadow of Mordor into the upper echelons of open-world excellence.”
GamesRadar 4,5/5

Waar komt dit spel opeens vandaan en waarom krijgt het overal negens en tienen? Shadow of Mordor stond totaal niet op mijn radar en lijkt nu zomaar een van de belangrijkste releases van 2014. Het spel leent elementen uit Assassin’s Creed en de Batman: Arkham-reeks, maar breidt de formule uit met het “nemesis systeem”. Simpel gezegd: iedere vijand in het spel heeft een unieke (willekeurig gegenereerde) persoonlijkheid. Ze onthouden al jullie ontmoetingen, lachen je uit, zweren wraak, en lopen littekens op die de rest van het spel zichtbaar blijven. Iedere ork kan bovendien promoveren in het vijandige leger. Een soldaat die jou verslaat wordt beloond met een hogere rang en eindigt misschien wel als generaal (de einbazen in dit spel). Zo ontstaan er overal kleine verhaaltjes die de open wereld interessant houden.

Kijken op YouTube

Middle-earth: Shadow of Mordor is nu verkrijgbaar voor pc, vanaf 3 oktober voor PlayStation 4 en Xbox One en vanaf 21 november voor PS3 en Xbox 360.

Houd er wel rekening mee dat die laatste 2 versies volgens ontwikkelaar Monolith een “sterk gereduceerd” nemesis systeem hebben. Spelcomputers van de vorige generatie hebben niet genoeg rekenkracht om de karaktertrekken van honderden individuele orks in real-time te managen.

Lees ook:Grote nieuwe trailer Middle-Earth: Shadow of War
Lees ook:Zelda-team krijgt hulp van Xenoblade Chronicles X-ontwikkelaars
Lees ook:Square-Enix’s nieuwe XBLA-shooter: 0 day Attack on Earth
Lees ook:Kijk dit: Ronimo’s gecancelde platformspel voor de Wii
Lees ook:Official launch trailer van Shadow Complex, Chair’s Metroid-kloon voor XBLA

3 reacties op “Opvallend goede recensies Middle-earth: Shadow of Mordor

  1. G.Tom

    Hmm… misschien toch nog in de gaten houden. Ik speelde deze op Epicon en vond hem daar niet zo heel erg interessant, en bovendien (wat ik zelf veel erger vond als die-hard fan) nam deze de werken van Tolkien niet meer aan, waardoor er een aantal dingen in zaten die gewoon niet klopten. Nu ben ik wel altijd graag op zoek naar ‘n excuus om Middle-Earth te bezoeken, dus wie weet, als hij wat goedkoper is…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ja ik heb niet zoveel met die boeken, dus ik was vooral blij om te lezen dat je geen Tolkien-voorkennis nodig hebt om van dit spel te genieten.

      Maar als je wel fan bent kan ik me voorstellen dat dingen die tegenstrijdig zijn met het boek je plezier verpesten. Zonde! Gelukkig wordt tegenwoordig bijna elk spel na een paar maanden goedkoper, dus deze vast ook.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Michael

    De eerste reacties die ik heb teruggekregen zijn op dit moment erg positief, helemaal als je een fan bent van LOTR :)

    Als je op zoek bent naar een goedkopere versie, is het inderdaad verstandig om even te wachten en goed de verschillende sites in de gaten te houden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.