Official launch trailer van Shadow Complex, Chair’s Metroid-kloon voor XBLA


Website 1up heeft Metroid-kloon Shadow Complex laten bespreken door Jeremy Parish, één van de grootste Metroid-fans op het internet. En dat levert de strengste recensie op die ik tot nu toe ben tegengekomen (eindoordeel: 8, terwijl het spel nergens anders lager scoort dan een 9). Shadow Complex lijkt inderdaad tot in de kleinste details op Metroid – je levensbalk bestaat uit Energy Tanks van honderd punten en rode deuren schiet je open met missiles – maar toch ontbreekt er iets volgens 1up’s recensie: “It’s a very nicely-made Metroid knock-off, but it’s not particularly memorable. The enigma of the source material, the sense of haunted isolation, the brilliant background music are all completely absent.” Mijn voorspelling: ik gok dat de drukke en met cutscenes doordrenkte verhaallijn moderne gamers juist zal aanspreken. En omdat zij het bronmateriaal niet kennen maakt Shadow Complex op de gemiddelde Xbox 360-bezitter misschien wel net zoveel indruk als Super Metroid destijds op mij. Het spel komt deze week uit voor Xbox Live Arcade. Hieronder de officiële launch trailer en een interview met een enthousiaste Creative Dirctor.

[games.blog forum]

Lees ook:Epic Games waagt zich aan een ‘Metroidvania’ voor XBLA
Lees ook:Nieuwe Tower of Shadow/Lost in Shadow-trailer
Lees ook:Een nieuwe 2D Metroid voor de 3DS
Lees ook:De favoriete game van minister Zalm
Lees ook:Achter de schermen bij Alien: Isolation

5 reacties op “Official launch trailer van Shadow Complex, Chair’s Metroid-kloon voor XBLA

  1. Kikujiro

    Wow… ziet er spectaculair uit! Is dit een Xbox exclusive of mogen we dit ooit nog op PSN verwelkomen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Helaas een Xbox exclusive. Het spel wordt uitgegeven door Epic, de makers van Gears of Wars.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Oh ja… dat had ik over het hoofd gezien. Jammer! Nu ben ik benieuwd hoe dit spel afsteekt tegen die nieuwe 2D Metroid.

        /   Beantwoorden  / 
      1. MetroidPrime

        Ik ben er eerlijk gezegd niet van overtuigd dat Metroid: Other M ook daadwerkelijk een 2D spel gaat worden. Een aantal stukken in de trailer lijken er juist eerder op te wijzen dat het een third-person 3D Metroid zal gaan worden. In een bepaald stuk van de Other M trailer zie je bijvoorbeeld een spiderball track de diepte in gaan.

        Shadow Complex ga ik overigens vrijwel zeker downloaden. Het wordt alleen wel een drukke week qua downloadable spellen. Eerst Shadow Complex op woensdag, donderdag Tales of Monkey Island deel 2(PC) en vrijdag Pilotwings op de Virtual Console.

          /   Beantwoorden  / 
  3. 16 ft PaulyWauly

    Wanneer komt ie uit dan ? deze week? :o , ik gaat zeker effe de demo checken, maar ik denk niet dat ik hem koop.
    . (watch out fanboi speaking)
    Die boys bij epic zijn meestal vrij inspiratie loos als het om nieuwe shit gaat, ze hebben zeker een leuk spelletje afgeleverd maar het is zo hmm “gewoontjes” zullen we maar zeggen.
    .
    Ik laat meer van me horen als ik de demo gespeeld heb. maar qua looks is dit een modern day 13 in een dozijn spel (ik bedoel dan niet dat het er slecht uitziet maar je zal er niks speciaals in aantreffen zoals in metroid).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.