Kijk dit: Ronimo’s gecancelde platformspel voor de Wii


Hé kijk, ontwikkelaar Ronimo heeft een filmpje online gezet van wat eigenlijk hun eerste spel had moeten worden. Snowball Earth was een ambitieus driedimensionaal platformspel waarin een buitenaardse robot naar de aarde kwam om een einde te maken aan de ijstijd. (Die volgens Ronimo werd veroorzaakt omdat Yeti’s massaal koelkasten kochten). Het idee was dat die robot zo veel hitte uitstraalde dat het ijs om hem heen spontaan smolt. Overal waar hij liep zou de sneeuw dus verdwijnen en de natuur tot leven komen. Een beetje zoals het schildermechanisme in de Blob, maar dan nog veel indrukwekkender. Hier krijgt de omgeving niet alleen een ander kleurtje, tijdens het ontdooien springen er ook overal bomen, struiken en grassprieten uit de grond.

Snowball Earth was bedoeld voor de Wii, maar het lukte Ronimo niet om er een uitgever voor te vinden. Programmeur Joost van Dongen schrijft op zijn blog dat hij dat achteraf beschouwt als een “blessing in disguise” (omdat Ronimo op dat moment nog te klein en onervaren was voor zo’n groot project), maar al kijkend naar deze trailer vind ik het toch best jammer. Snowball Earth ziet er leuk uit! Let ook op de kleine robothondjes, die de hoofdrolspeler gebruikt om vijanden aan te vallen en om onbereikbare plaatsen te ontdooien. Uiteindelijk leidde het schrappen van Snowball Earth tot de ontwikkeling van Swords & Soldiers en Awesomenauts – eind goed al goed dus – maar toch zou ik er geen bezwaar tegen hebben als dit grappige robotje een tweede kans kreeg.

Is jouw pc krachtig genoeg voor dit soort spelletjes? Dan kun je hier een speelbaar prototype van Snowball Earth downloaden. Het zit vol met bugs en werkt alleen goed met een Xbox 360-controller, maar als je nieuwsgierig bent zou je toch eens een kijkje kunnen nemen.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Met z’n allen een spel maken op de Playstation Blog
Lees ook:Online spelletje: Robot Unicorn Attack
Lees ook:De insecten vallen aan in nieuwe EDF: Insect Armageddon-trailer
Lees ook:Eerste trailer Earth Defense Force: Insect Armageddon voor Xbox 360/PS3
Lees ook:Online spelletje: Skinny

4 reacties op “Kijk dit: Ronimo’s gecancelde platformspel voor de Wii

  1. Erik

   Hoezo in reverse? De overeenkomsten zie ik ook, maar dat dit het omgekeerde zou zijn van de Blob zie ik er niet in…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Paul Afello Bierhaus

    Huh? Ik zou toch zweren dat ik vorige week al gereageerd had, maar goed, bij deze nogmaals dan!

    Je hebt gelijk, in reverse is niet echt goed geformuleerd. In de Blob verf je kleurtjes op een witte achtergrond en in deze game verwijder je de witte voorgrond om kleurtjes zichtbaar te maken. Niet helemaal het zelfde maar toch ook weer wel. Verder is de artstyle en muziek keuze vrijwel eender, dus het is ook om die reden wel goed dat ze wat anders zijn gaan doen. Nu is De Blob nog een mooi uniek meesterwerkje!

      /   Beantwoorden  / 
 1. Gulzt

  “Hé kijk, ontwikkelaar Ronimo heeft een filmpje online gezet van wat eigenlijk hun eerste spel had moeten worden.”–

  Nee hoor, de Blob hebben ze eerder gemaakt dan deze. ‘Ice Magnet’ (de eerste titel) was het afstudeerproject van de heren Ronimo.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.