“Kinect 2 zo nauwkeurig dat hij kan liplezen”


“One development source told Eurogamer that Kinect 2 will be so powerful it will enable games to lip read, detect when players are angry, and determine in which direction they are facing.

Kinect 2 can track the pitch and volume of player voices and facial characteristics to measure different emotional states.”

Eerder vandaag las ik over een patentaanvraag (van Microsoft) die werkgevers de mogelijkheid zou geven om het gedrag van hun personeel de hele dag te observeren. Een Kinect-camera registreert van minuut tot minuut hun lichaamshouding en het systeem analyseert zelfstandig hoe efficiënt er wordt gewerkt.

Een half uurtje later kwam ik op Eurogamer dit bericht tegen: anonieme bronnen beweren dat de volgende generatie Kinect ook emoties herkent en zelfs kan liplezen. Het is maar goed dat ik niet paranoïde ben aangelegd, anders zou ik nu in mijn met aluminiumfolie beklede bunker kruipen.

Van de positieve kant: zo’n intelligente camera biedt wel interessante mogelijkheden voor gamers. Denk aan spellen die moeilijker worden als de speler verveeld kijkt (of juist makkelijker als de eerste tranen opwellen) en virtuele teamgenoten die vragen wat er aan scheelt als je met een sip gezicht Gears of War 4 opstart. Er is sowieso geen ontsnappen aan, want Microsoft is van plan (volgens diezelfde anonieme bronnen) om de Kinect 2 standaard te bundelen met de volgende Xbox-spelcomputer.

Interessant genoeg is de camera niet zozeer krachtiger, maar wordt de huidige Kinect vooral beperkt omdat alle data door een verouderd USB-kabeltje moet stromen. Kinect 2 staat rechtstreeks in verbinding met de hoofdprocessor, waardoor eindelijk alle gefilmde informatie bruikbaar wordt.

[g.forum]

Lees ook:Xbox 360 Kinect-sensor kost €149,99
Lees ook:Kijk dit: de onzichtbare lichtshow van Kinect
Lees ook:Nieuwe Kinect-hack geeft spelers superkrachten
Lees ook:Hoe Kinect je kamer driedimensionaal scant
Lees ook:Nog minstens vijf jaar Xbox 360 dankzij Kinect

3 reacties op ““Kinect 2 zo nauwkeurig dat hij kan liplezen”

 1. Gulzt

  “Vroeger, toen gamen nog leuk en privé was…. “

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Leuk is het gelukkig nog steeds. ;)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gulzt

    Ok ok ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.