Hoe Kinect je kamer driedimensionaal scant


Whoa, kijk eens wat Kinect allemaal kan. Dat de camera duizenden infrarood lichtpuntjes in je kamer projecteert hadden de eerste kopers al snel ontdekt, maar nu hackers de Kinect hebben gekraakt wordt pas duidelijk wat het apparaat met die informatie doet. In het eerste filmpje zie je een driedimensionale scan van een studeerkamer. In eerste instantie lijkt het alsof er gewoon wordt gefilmd, maar dan wordt de virtuele kamer na 45 seconden opeens gekanteld zodat meneer de hacker zichzelf ook van achteren kan bekijken. Allemaal in real-time. Er zijn uiteraard zwarte gaten op alle plekken waar de camera niets ziet, maar toch is het een indrukwekkende demonstratie.

In het tweede filmpje blijkt dat Kinect ook tot op de milimeter nauwkeurig kan meten hoe groot een voorwerp is, waarna de hacker in het derde filmpje een paar van de meestgestelde vragen beantwoordt. Zoals: kunnen die zwarte gaten niet worden opgevuld door een grote spiegel aan de muur te hangen? (Antwoord: waarschijnlijk wel!). Wat een fascinerende techniek is dit. Ik kan niet zo gauw een nuttige toepassing bedenken, maar als dit allemaal mogelijk is zijn die eerste Kinect-spellen duidelijk nog maar het topje van de ijsberg.

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe Kinect-hack geeft spelers superkrachten
Lees ook:Een standbeeld van jezelf bouwen in Minecraft… met Kinect
Lees ook:Kijk dit: de onzichtbare lichtshow van Kinect
Lees ook:Conditietraining met Mario: hacker speelt SMB met Kinect
Lees ook:Xbox 360 Kinect-sensor kost €149,99

6 reacties op “Hoe Kinect je kamer driedimensionaal scant

 1. berend jan

  Ik heb deze vanmiddag ook op twitter gezet zo fucking geniaal. Wat ik mij afvraag de 3DS die kan ook 3d foto’s nemen kan die dit ook ???

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Nee, Kinect scant de omgeving door een paar duizend lichtpuntjes in je kamer te projecteren. De 3DS heeft die mogelijkheid niet. Die maakt gewoon twee bijna identieke foto’s (één voor je linkeroog, één voor je rechteroog), maar hij kan die informatie niet zelf interpreteren als een driedimensionaal object zoals in dit filmpje gebeurt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. berend jan

    kan dit niet door 3d info op een 2d vlak te projecteren? Het zou mij niet verbazen in ieder geval…

      /   Beantwoorden  / 
 2. Kars

  Ondanks dat ik zoveel mogelijk anti-mainstream probeer te zijn krijg ik op deze manier wel steeds meer respect voor de Kinect;)
  Off-topic: Erik wat is er met je videoclips-blog? Heb je geen zin meer in al die mensen die zeiken dat je niet subjectief mag zijn en mensen die alleen maar reacties posten om een tip te geven?;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Hey ja, dat zou inderdaad wel kunnen werken. Misschien zelfs zonder alle papieren bordjes die David Arenou nog nodig had! :D
   .
   Virtuele huisdieren xouden ook een stuk overtuigender zijn als je Eyepet-achtige beestje zich achter stoelen kan verstoppen of op dozen kan klimmen.
   .
   Eigenlijk zijn er wel mogelijkheden voor alle augmented reality spellen.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.