Kijk dit: de onzichtbare lichtshow van Kinect


Microsoft’s Kinect weet waar je bent door duizenden kleine lichtpuntjes in je kamer te projecteren. Die informatie helpt de camera om niet alleen bewegingen te zien, maar ook diepte in te schatten. Dat is het belangrijkste verschil tussen Kinect en iedere andere webcam. Omdat hij voor die truc gebruik maakt van infrarood licht (onzichtbaar voor het menselijk oog) merk je normaal gesproken niets van die spectaculaire lichtshow. Maar nu komt het: met een nachtvisie-camera is het wél mogelijk om vast te leggen wat Kinect allemaal uitspookt. Eén dag na de Amerikaanse release stroomt YouTube dus al vol met nachtvisie-filmpjes van Microsoft’s nieuwe speeltje. Interessant om te zien, en eigenlijk ook gewoon een mooi gezicht. Het filmpje komt wat traag op gang, maar de woonkamer verandert na ongeveer een minuut in een Efteling-attractie.

En voor wie het gisteren heeft gemist: hier een filmpje waarin Matthijs van Nieuwkerk Kinect uitprobeert tijdens De Wereld Draait Door. Die arme Matthijs begrijpt er volgens mij weinig van, maar het blijft indrukwekkend om te zien hoe nauwkeurig de avatars alle bewegingen overnemen. Kinect is in Nederland te koop vanaf 10 november.

[g.forum]

Lees ook:Xbox 360 Kinect-sensor kost €149,99
Lees ook:“Kinect 2 zo nauwkeurig dat hij kan liplezen”
Lees ook:Een alternatieve geschiedenis van videogames
Lees ook:Nieuwe Kinect-hack geeft spelers superkrachten
Lees ook:Project Natal heet voortaan ‘Kinect’

7 reacties op “Kijk dit: de onzichtbare lichtshow van Kinect

 1. G.Mark

  gruwelijk !

    /   Beantwoorden  / 
 2. G.Tom

  Ik zag die aflevering, vreselijk hoe ze zo’n knaapje met zo’n gooische “eRGH” dan laten vertellen hoe het een totale revolutie is en Nintendo niet, en dan bij de demonstratie er totaal niks van bakken…

    /   Beantwoorden  / 
 3. piratus

  het is alleen jammer dat ik niet zo van ”revolutie” ben. als ik nu mijn kast met games kijk zie ik vooral: rpgs,rythm games,arcade ports,platformers en fighting games (nja dat zijn ook eigenlijk arcade ports niet waar?) http://www.youtube.com/watch?v=3T24w8clnzA als dit een kinect game word dan praten we mischien verder.

    /   Beantwoorden  / 
 4. gogon

  haha arme alexander.

    /   Beantwoorden  / 
 5. danny

  waarom hoor ik geen 1x dat je hiervoor ook n xbox360 moet hebben??
  alle mensen gaan volgende week naar de winkel
  en willen dit dan kopen maar schrikken als ze horen dat ze dan ook nog n xbox360 erbij moeten kopen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.