Nieuwe ronde, nieuwe kansen: Sonic Generations


De trailer begint in ieder geval goed: Sonic the Hedgehog rent over frisgroene grasvelden en langs geblokte bergwanden die nadrukkelijk doen denken aan de Green Hill Zone uit het allereerste spel. Zou het dan echt? Geen gimmicks? Geen vrienden? Viert Sega Sonic’s twintigste verjaardag door weer helemaal terug te gaan naar de bron? Wordt dit het spel waar de fans al bijna twintig jaar op hopen?

Dertig seconden later rennen er ineens twee Sonics zij aan zij. Ik heb net als jullie geen idee wat Sega precies van plan is, maar je weet gewoon dat het irritant wordt. Ik zie de ‘dit-zou-een-goed-spel-zijn-als-je-geen-twee-Sonics-tegelijk-moest-besturen’-recensies al bijna voor me. Sonic Colours gaf ons heel even wat we wilden, maar de vernieuwingsdrang heeft weer toegeslagen bij Team Sonic.

(Uiteraard hoop ik dat ik het mis heb – laat ik het alsjeblieft mis hebben! – en dat Sonic Generations een briljant spel wordt, maar een decennium aan slechte ideeën en snelheidsverpestende innovaties hebben me behoorlijk achterdochtig gemaakt).

[g.forum]

Lees ook:Sega redt egels om Sonic Colours te promoten
Lees ook:Sonic Colours op de DS = Sonic Rush 3
Lees ook:Sonic Colours lijkt tot nu alles goed te doen
Lees ook:Sega maakt een ouderwetse 16-bit Sonic the Hedgehog
Lees ook:Alweer een nieuwe Sonic game voor Wii en DS

7 reacties op “Nieuwe ronde, nieuwe kansen: Sonic Generations

  1. Jordi

    Ik kan niet wachten totdat dit spel uitkomt!!!! :D

      /   Beantwoorden  / 
  2. Donavan

    Ik snap je commentaar niet: “…, maar je weet gewoon dat het irritant wordt. Ik zie de ‘dit-zou-een-goed-spel-zijn-als-je-geen-twee-Sonics-tegelijk-moest-besturen’-recensies al bijna voor me.”

    Denk echt dat je twee Sonics moet besturen?! (Als het wel zo is, neem ik alles terug :P )
    De linkse Sonic is de huidige Sonic en de rechtse is de oude Sonic (vernieuwde versie uiteraard), kun je zien aan de ogen en z’n buik.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Inno Vation

    Als ik naar de trailer kijk, dan zie ik dat Sonic zijn dikkere Genesis versie tegen komt. Het is dus goed mogelijk dat dit de 20th Anniversary game is.

      /   Beantwoorden  / 
  4. G.Tom

    Godfather-esque plot waarin de Don “Oude sonic” wordt geassinate door de Robotnikini’s?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Inno Vation

      Ik denk meer aan een Star Trek:Generations -esque plot. Capt. Picard (nieuwe Sonic) komt Capt. Kirk (oude Sonic)tegen, en strijden samen tegen de vijand (Doctor Robotnik).

        /   Beantwoorden  / 
      1. G.Tom

        Bah, ik wordt altijd zo moe van die trekkies…

          /   Beantwoorden  / 
  5. The Dude

    Valt me een beetje van je tegen Erik, dat je niets zegt over wat er bijzonder is aan die 2e Sonic. Had je het niet gezien?

    Ik denk dat Inno Vation er niet ver naast zit: de naam “Generations”, de deels witte (toekomst?), deels “Green Hill” (verleden) omgeving en de twee Sonics uit verschillende tijden suggereren allen een time-travel plot à la Sonic CD. Dit wordt puur 2,5D waarbij je per Zone een Act toekomst (witte omgeving met emo-Sonic) en een Act verleden (kleur omgeving met cute-Sonic) hebt. En een 4-player co-op game ( à la NSMBW) met emo-Sonic, cute-Sonic, Tails en Knuckles.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.