Sega maakt een ouderwetse 16-bit Sonic the Hedgehog

Kijken op YouTube
Sega gaat terug in de tijd met Sonic Mania. Een 2D platformspel met pixelgraphics zoals op de Mega Drive. Het wordt volgens Sega een combinatie van geremixte levels uit de eerste spellen, afgewisseld met gloednieuwe levels. Allemaal ontworpen in samenwerking met superfan Christian Whitehead, die een paar jaar geleden fan-game Retro Sonic heeft gemaakt, en die ook verantwoordelijk was voor de alom geprezen (officieel gelicenseerde) iOS- en Android-versies van Sonic 1 en 2.

  • De trailer ziet er verrassend goed uit. Het vorige ouderwetse Sonic-spel (de nooit afgemaakte Sonic the Hegdehog 4-trilogie) viel een beetje tegen, maar het lijkt erop dat Sega deze keer wel alles goed doet. Ik zie geen rare gimmicks, geen voertuiglevels, geen overbodige nieuwe personages… alleen maar klassieke Sonic-actie. En dan ook nog met zulke nostalgische graphics. Dat zouden meer ontwikkelaars mogen doen.
  • Tijdens dezelfde presentatie onthulde Sega ook een nieuwe 3D Sonic. De trailer staat hieronder, helaas zonder echte spelbeelden. Er komen wel weer 2 verschillende Sonics in voor, dus misschien is het een vervolg op Sonic Generations?

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nieuwe trailers Sonic Forces en Sonic Mania
Lees ook:Sonic Unleashed bestaat echt, komt ook naar Wii
Lees ook:Een bekend gebit in Next Gen Sonic The Hedgehog
Lees ook:Nieuwe trailer + releasedatum Sonic Mania
Lees ook:Sonic Mania Collector’s Edition toch naar Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.