Stacking komt morgen uit, bekijk de nieuwste trailer


Wat vliegt de tijd toch. Het ene moment lijkt Stacking nog een abstract concept waar je op het internet filmpjes van bekijkt in de hoop dat je het ‘ooit’ zult spelen, en dan is het opeens een concreet spel dat morgen (9 februari) al uitkomt voor PSN en XBLA. Laten we die aankomende release vieren door nog één trailer te bekijken. Deze keer niet met spelbeelden, maar met echte Matroesjka-poppen die een stop motion-avontuur beleven in de huiskamer van Double Fine-medewerker Greg Rice.

Het lijkt misschien een beetje kinderachtig, maar kijk voorbij het knullige verhaaltje (“ik heb mijn ballonnen op de WC-bril laten liggen!?”) en dit filmpje legt heel aardig uit hoe een typische puzzel in Stacking eruitziet. Het eerste poppetje wil weten welk spel Greg speelde. En dus kruipt hij in een andere pop met een gasmasker om de ballonnen van een derde pop uit de wc te halen zodat hij naar de Xbox 360 kan zweven. Als je Stacking nu niet wilt kopen weet ik het ook niet meer.

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: The I of It
Lees ook:Kijk dit: Double Fine’s nieuwe spel Stacking
Lees ook:MadWorld releasedatum, gameplay-filmpjes en de stem van Bender
Lees ook:Kotaku over Double Fine’s nieuwe spel Stacking
Lees ook:Herprogrammeer de spelwereld in Double Fine’s Hack ‘N’ Slash

15 reacties op “Stacking komt morgen uit, bekijk de nieuwste trailer

  1. WormpauL

    Ga ik op zeker kopen!!
    .
    Deed me ook beseffen dat ik de DLC van Cosutme Quest wel heb gedownload maar nog niet gespeeld…binnenkort ook maar weer oppakken :=)

      /   Beantwoorden  / 
  2. As

    Vanaf vandaag gratis voor Plusabonnees!

      /   Beantwoorden  / 
  3. sebastiaan

    Ik zal vanavond eens kijken wat die kost. Sommige van dit soort mini spelletjes zijn echt de moeite waard.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Gulzt

    Ik heb gisteren de demo ongeveer drie kwartier de kans gegeven, en ik vind het echt helemaal niks. Wat een vervelend spel. Stijl & muziek (pianomuziek van o.a. scriabin!), echt geweldig. Origineel concept: absoluut.
    Gameplay: vreselijk. Ik moest 3 mannetjes vinden; ik heb overal gezocht, alle eigenschappen van de verschillende matroesjkas geprobeerd, ik kan ze niet vinden. Ik kreeg sowieso de indruk – dankzij de ‘ingame hints’ dat het vooral de bedoeling is dat je elk spelfiguur uitprobeert en met iedereen blijft praten. Zoals in een slechte JRPG waar je 2 uur lang een stadje afstruint om nadat je iedereen gesproken hebt je weer verder mag; terwijl de helft dezelfde tekst heeft.
    Niks voor mij, niet leuk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      *hahaha* Ik zag dat jij ‘m aan het spelen was en heb de demo toen ook maar gedownload. Ik had beter even kunnen wachten, dan had ik niet eens de moeite genomen. Als ik tijd heb probeer ik Stacking vanavond toch nog even.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      Hm jammer. :( Ik heb hem nog niet geprobeerd maar ik had/heb hoge verwachtingen. Urenlang poppetjes aanspreken klinkt inderdaad irritant. Dat wordt dus in ieder geval eerst de demo downloaden voordat ik meteen het hele spel koop.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Kikujiro

    Heb de demo gisteren geprobeerd. Die drie mannetjes binnen 15 minuten gevonden. Er zijn in totaal 3 manieren om dit te bewerkstelligen. Ik heb me eigenlijk best wel vermaakt met de demo. Muziek en stijl zijn inderdaad prachtig. Het fotootje bovenaan dit artikel verraadt eigenlijk al één van de oplossingen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      bmm, zat ik er dan zo naast? ik kwam eerst door een afgeschermd gangetje met kistjes, vervolgens op het treinplatform. Eerst een groep mensen, rechts van je een groepje stakers en recht vooruit onder de poort door een plek en achterin een afgesloten hekwerk. Daar stond een mannetje die een sleutel nodig had. Ik kon een man herkennen aan de grote sleutel die hij op z’n hoofd zou dragen.. heb ik een hele locatie gemist??

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        ‘Stacken’ met die man met de sleutel, vervolgens de sleutel gebruiken (volgens mij de X indrukken om een ‘actie’ te bewerkstelligen) en door het hek naar de stationshal lopen. In de stationshal zie je vervolgens een deur met een bewaker. Die deur moet je open zien te krijgen (3 manieren).

          /   Beantwoorden  / 
        1. Gulzt

          opzich had ik dat begrepen, ware het niet dat ik geen man met sleutel kon vinden. waar is die kerel?

            /   Beantwoorden  / 
          1. Kikujiro

            Hmmm… interessant… in mijn geval in het midden van de ruimte met de poort. Eigenlijk bijna niet te missen, een enorme matroesjka met een sleutel boven zijn hoofd.

              /  
          2. Gulzt

            niet te missen zou je zeggen. bug? nou goed, ik zal het nog eens proberen

              /  
          3. Kikujiro

            Misschien dat je toch in een bepaalde volgorde met mensen moet praten? (heb ik dan waarschijnlijk automatisch goed gedaan, maar ik moet zeggen dat ik tijdens het spelen de indruk had dat dat niet echt nodig is).

              /  
  6. Kikujiro

    Klopt het dat deze game gratis is voor PS3 PSN Plus abonnees?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.