De verborgen schoonheid van Red Dead Redemption blootgelegd in time-lapse video


Ze deden het al eerder voor Grand Theft Auto IV, maar de time-lapse video die Digital Foundry maakte voor Red Dead Redemption is zo mogelijk nog adembenemender. Misschien komt het door de verbeterde techniek of misschien maken de uitgestrekte landschappen gewoon meer indruk, maar dit is de overtuigendste virtuele wereld die ik tot nu toe heb gezien. Zoveel details, zo tastbaar, en kijk hoe mooi al die landschappen worden weerspiegeld in het water. Ik krijg er bijna zin van om Red Dead Redemption te spelen, al realiseer ik me ook dat de tijd in het spel te langzaam verstrijkt om die draaiende schaduwen en wuivende grasvelden bewust mee te maken.

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe trailer Red Dead Redemption 2
Lees ook:Kijk dit: zombies in Red Dead Redemption
Lees ook:Rockstar in het wilde westen: eerste Red Dead Redemption trailer
Lees ook:Video: Uncharted op een waterski
Lees ook:Gametrailers bespreekt Dead Rising voor de Wii

12 reacties op “De verborgen schoonheid van Red Dead Redemption blootgelegd in time-lapse video

 1. Kikujiro

  Fascinerend… ik kijk er nu al naar uit dit spel een keer te spelen (heb nog te veel liggen).

    /   Beantwoorden  / 
 2. Oscar

  De zonsopgang is ook prachtig gewoon in het spel. :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Dat wil ik best geloven, maar toch heeft het iets speciaals om die schaduwen versneld over het landschap te zien schuiven. Niet eens als bewuste feature, maar gewoon als toevallig bijproduct omdat Rockstar een realistische day/night cycle heeft ingebouwd. Ik vind dat erg indrukwekkend.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Randolph

  Erik, als je het spel nog niet hebt, koop het ;)

  Volgens mij een heel goed spel voor jou, en je kunt hier echt GE-WEL-DIG goed een nieuw dagboek over schrijven! Zoveel random encounters, je verveelt je nooit.
  Bovendien ben jij als ik het goed hebt een man die van een sfeervolle game houdt, en dat is RDR absoluut.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Tom

  Dat zei ik ook al tegen Erik!
  Eigenwijs mannetje :P

    /   Beantwoorden  / 
 5. Erik

  Sfeer is ook belangrijk en ik weet zeker dat ik me een paar dagen zou vermaken in RDR’s wilde westen. Mijn probleem met zulke sandbox-spellen is dat de missies me gaan tegenstaan. In Red Dead Redemption verwacht ik een hoop shootouts, treinkapingen en achtervolgingen te paard, terwijl ik liever op m’n gemak het landschap zou verkennen, af en toe een hengel zou uitgooien en misschien op onderzoek zou gaan in een verlaten spookstad of iets dergelijks. Helaas is zo’n open world game nog niet gemaakt.
  .
  In GTA IV ben ik ook afgehaakt zodra de missies een beetje moeilijk begonnen te worden. Bij gameplay die me niet aanstaat heb ik gewoon geen zin om vijf of zes keer opnieuw te beginnen. RDR zie ik dan ook meer als titel om een keer uit de budgetbak te vissen om die eerste paar uren mee te maken.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Tom

  Dat kan ik me wel voorstellen. Red Dead wordt nooit echt moeilijk, het komt vast wel eens voor dat je een missie opnieuw moet starten, maar niet vaak denk ik. En voor wat de afwisseling betreft heb je wel een beetje gelijk. Veel shootouts (geen treinkapingen overigens, alhoewel je wel een trein moet beschermen). Maar ook echt koiboi missies ontbreken niet; jagen, veedrijven en de ranch tegen coyotes beschermen :)

  Maar ik snap je punt.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Nick

  Erik,volgens mij is dit precies een game voor jou. Het spel loopt echt over van de sfeer, en juist dat rustig een beetje “leven” kan in RDR zo goed. Je speelt een missie, gaat dan wat pokeren, gaat achter een crimineel aan, naagt een hert, verkoopt de huid, gaat wat schatgraven, wordt overvallen, en dit allemaal bepaal jeczelf hoe en wat.

  Ik heb zelf drie echt grote momenten in dit spel beleefd die me zullen bijblijven: de eerste was naar een berg afrijden bij zonsopkomst, op weg naar een woestijndorpje. De tweede vond ik zelf erg indrukwekkend. Ik was net klaar met eeen missie, en was op weg van het woestiijndorpje naar mijn hutje bij de ranch (je eerste slaapplaats) het was bewolkt, en halverwege begon het te stortregenen. Ik kwam doornat aan, bij de ranch, en ging wat pokeren. Ik was op dat moment niet een speler, die net een missie had voltooid en aan de minigame “pokeren”, nee, ik was Jack Marston, revolverheld van het Wilde Westen, net terug van een klus bij de sheriff in het dorpje verderop, overvallen door de regen, die omdat het buiten donderde en bliksemde, in een hutje bij een ranch wat zat te pokeren met een paar vrienden. Nog nooit werd ik z├│ overtuigd in het hoofdpersonage “gezogen”.

  Eventueel *SPOILERS*
  Mijn derde grote moment is het einde (de laatste “echte” missie bedoel ik, niet de zijmissie). Ik zal ┬áproberen niet te spoilen, maar dit wil ik er over kwijt:

  Schuurdeur open, twaalf lopen op je gericht, complete stilte…

  Het meest indrukwekkende moment dat ik in een game heb meegemaakt.

  Meest indrukwekkende videogame-einde ooit.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik moet toegeven dat je het mooi kan omschrijven. Vooral die regenbui klonk erg indrukwekkend. Hopelijk zijn al die activiteiten dan ook echt leuker dan Niko’s uitjes in GTA IV (bowlen, darten, etc), maar samen met Tom’s comment dat de missies nooit echt moeilijk worden begin ik nu toch steeds nieuwsgieriger te worden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Nick

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet al te veel minigames heb gedaan in RDR. Ze zijn niet allemaal even leuk, maar met name poker heeft wat extra diepgang omdat je kan valsspelen. Doe je dit echter te opvallend, dan zal iemand je uitdagen voor een duel!

    Ik denk echt dat hetgene wat dit spel zo geweldig maakt is dat het zo leeft. Soms kom je langs een saloon en zie je daar net een prostituee ontvoerd worden. Aan jou de keus om in te grijpen. Soms vraagt iemand je om een lift. Pas op, want misschien wil ie je paard stelen! Of als je op weg bent en een beetje achter een andere cowboy aanrijdt, zal hij soms ineens stoppen om een plaspauze te houden. Ook kom je af en toe een trein tegen. Voel je de behoefte, dan kan je erop springen en hem (eventueel) overvallen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld GTA4 leven de andere hoofdpersonages ook buiten de missies. Als je net iemand een paard cadeau hebt gegeven om een chinese werker te bevrijden, kan je direct na die missie je bandana omdoen en je throwing knife in z`n rug smijten, om vervolgens je paard terug te pakken. Vermoord je een winkeleigenaar, dan zal de winkel gesloten zijn tot er een nieuwe shopowner is. Oh, en als je net een stoffig woestijndorpje hebt uitgemoord (bandieten of brave burgers, wat je zelf wilt) en je rijdt weg, kijk dan eens om. De gieren beginnen al boven de lijken te cirkelen. Oh en ook nog, en ook nog, en ook nog…..

    Kijk eens op youtube, zie wat voor een wereld dit is. Je zult niet teleurgesteld worden.

      /   Beantwoorden  / 
 8. peter

  hey vraagje

  red dead redemption wil ik ook graag spelen maar waar kan ik dit spel krijgen voor de wii of is die er niet voor de wii wie helpt me.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gulzt

   is niet voor de wii

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.