Harmonix verdedigt Europese Rock Band prijs


"We proberen niemand af te zetten," verklaarde Rob Kay van Harmonix tegenover Eurogamer.

"Rock Band is geen normale videogame. Dit is iets compleet nieuws. Welk ander spel komt compleet met drie accesoires die alledrie uniek zijn? De prijs is een logisch gevolg van de ervaring die we willen bieden."

Gevraagd waarom er zo'n groot verschil is tussen de Europese en Amerikaanse prijs, noemde Kay onder andere het BTW-tarief en de hoge Europese prijs van consumer electronics in het algemeen. Al kon hij wel begrijpen dat Europese gamers "een beetje geschrokken" zijn van het prijskaartje.

Als mogelijke oplossing droeg hij aan om alleen één instrument of microfoon los te kopen, maar: "Ik ben ervan overtuigd dat mensen die wel besluiten om het hele pakket te kopen een ervaring zullen hebben die ze nergens anders kunnen vinden."

Jullie horen het. Het blijft lastig om iets te verdedigen wat eigenlijk niet valt goed te praten. Maar het gunstige nieuws is dat EA en Harmonix in ieder geval hebben gemerkt dat we allemaal 'een beetje geschrokken' zijn van de prijs.

Het is nog niet te laat om snel alle dozen open te maken, het spel met de instrumenten te bundelen, het complete pakket te verkopen voor €169,- en een persbericht rond te sturen dat het allemaal een groot misverstand was!

Zie ook:
- Rock Band 'timed exclusive' voor Xbox 360, kost €240,-
- Guitar Hero DS, toch met speciale controller

Lees ook:Rock Band voor Wii: trailer, interview
Lees ook:Rock Band “absolutely” ook naar Wii
Lees ook:Rock Band officieel aangekondigd voor Wii. In juni naar Amerika
Lees ook:Al gezien? Resistance 2 teaser-trailer
Lees ook:Rock Band komt terug als downloadbaar ritmespelletje

6 reacties op “Harmonix verdedigt Europese Rock Band prijs

  1. N Stone

    “onder andere het BTW-tarief en de hoge Europese prijs van consumer electronics in het algemeen”

    Hmm als ze hier de simpellen dollar euro teken wissel truk haden toegepast had ik deze smoels nog wel geslikt. want met btw de extra moeiten om alles door 25 verschillende douanes te krijgen, en een beetje vertaalwerk haden de hogere prijs kunnen verklaren op een manier waardoor ik niet meteen met een handzaag een rip uit mijn lijf aan het verwijderen ben.

    maar nu nee dank je ik sla deze game even over. erg jammer omdat ik met rockband overwog om de overstap te maken van de ps2 naar een nextgen versie.

    ach ja je hebt altijd nog grijze inport markt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bouncing Ball

    Mij hebbe ze er in ieder geval mee verloren. Ik heb ontzettend van GH3 genoten en had echt wel zin, maar 240€ vor een spelletje, met hardware of niet, is belachelijk!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mad Flanders

    Nee dank u, deze game slaag ik nu toch ook wel over, voor deze prijs koop je 4 andere spellen. Ze mogen hunne plastieken brol houden

      /   Beantwoorden  / 
  4. Roland

    naast het feit dat ik geen vrienden heb om mee te spelen ;) haal ik het door de prijs ook wel uit mn hoofd. misschien kan ik het voor 20 euro bij een surinamertje in amsterdam kopen

      /   Beantwoorden  / 
  5. Wouwter

    Misschien haddden ze de kosten van Europa beter deels kunnen laten dragen door Amerika, ik denk dat er dan meer mensen het gekocht zouden hebben. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.