Rock Band voor Wii: trailer, interview


Ja ja, Rock Band ziet er ook op de Wii erg leuk uit. De graphics zijn goed te doen, het is tof dat er een nummer van de Pixies opstaat en met Roxanne van The Police hebben Wii-eigenaren ook een leuke bonus. (Al weegt het natuurlijk niet op tegen de downloadable content van de Xbox 360 en PS3-versies, maar dat is niet Harmonic's schuld).

Maar ja dat prijskaartje. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat erg veel mensen er €240,- voor over hebben. Ik in ieder geval niet. Harmonic's commentaar dat het spel "won't magically get cheaper because you wish it so" is ook al niet erg hoopgevend voor een eventuele prijsverlaging.

Zie ook:
- Harmonix verdedigt Europese Rock Band prijs
- Rock Band 'timed exclusive' voor Xbox 360, kost €240,-

Lees ook:Rock Band “absolutely” ook naar Wii
Lees ook:Slik… prijskaartje Rock Band bekend
Lees ook:Foto’s Rock Band microfoon & drum kit
Lees ook:Rock Band 2 feliciteert zijn (te) vroege kopers
Lees ook:Rock Band officieel aangekondigd voor Wii. In juni naar Amerika

11 reacties op “Rock Band voor Wii: trailer, interview

  1. anner

    waarom is deze 240?
    omdat het 5 bonus tracks inzitten?
    hij is toch 100 euro? althans dat zie ik in de winkels

      /   Beantwoorden  / 
  2. anner

    ooh jeemig ik ben dom:D
    ik zag niet dat het rock band was
    ik zat aan guitar hero te denken

      /   Beantwoorden  / 
  3. Péte Fløm

    Ik las net een gerucht dat EA binnenkort bekend gaat maken dat het spel in Europa toch €169,- wordt. Zou heel mooi zijn, maar ik vraag me dan wel af of EA dan echt naar de consument heeft geluisterd of dat het een hele slimme marketing truc is geweest.. Eerst zeggen dat ie heel duur wordt, waardoor iedereen het erover heeft en dan goodwill genereren door hem toch maar af te prijzen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Kun je 5 tot 6 andere Wii-spellen voor kopen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. MetroidPrime

    “(Al weegt het natuurlijk niet op tegen de downloadable content van de Xbox 360 en PS3-versies, maar dat is niet Harmonic’s schuld).”

    Dat is in mijn ogen wel degelijk de schuld van Harmonix. Er komt binnenkort een karaoke spel voor de Wii uit in Japan waar je extra nummers voor kunt downloaden vanuit het winkelkanaal. Als een obscuur karaoke spel het kan, dan kan Rock Band dat ook.

    Over de prijs: “people won’t magically start buying the game if it is too expensive, just because you wish it to be so”. De prijs is veel te hoog. Zelfs de DLC is in Europa ineens twee keer zo duur in Microsoft punten als in de VS. Bij de prijs van de Microsoft punten zit de BTW al inbegrepen en er zijn nauwelijks distributiekosten, ik krijg daardoor sterk het vermoeden dat de hogere Europese prijs voor het spel zelf ook niet te rechtvaardigen is. Daarnaast is het verhaal over distributiekosten naar Europa ook onzin, als je zelf de Amerikaanse Rock Band laat importeren en je betaalt netjes alle BTW en andere invoerrechten, dan ben je nog steeds goedkoper uit dan wat EA durft te vragen voor het spel. Je zou in principe zelfs het complete spel +instrumenten kunnen importeren en dan de Europese versie van het spel kopen en nog steeds zul je iets goedkoper uit zijn dan wanneer je de instrumenten hier koopt en het spel er bij.

    Het ergste is dat de Europese release zelfs een beperkte release zal zijn, het spel zal voorlopig niet eens in Nederland uitkomen, dus je mag het spel ergens in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland of Frankrijk bestellen en dus nog fikse verzendkosten betalen bovenop de al asociaal hoge prijs.

      /   Beantwoorden  / 
  6. berend jan

    “We will not magicaly buy the game becouse you whish so.” meneer EA/Harmonics.

    Ik zie al niet in wat er zo leuk kan zijn aan rockband het is gewoon guitar hero met singstart in een pakket maar om daar nu de prijs van een 360 voor neer te leggen vind ik te ver gaan. Zelfs 169 euro vind ik veel te duur voor dit soort spellen. Dan koop ik liever andere toffe spellen of 16 Wiiware titels dan 1 spel dat eingelijk gelijk is aan GuitarHero maar dan met meer intrument lijntjes…

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    “Dat is in mijn ogen wel degelijk de schuld van Harmonix.”

    Wel, Harmonix zegt zelf dat het Nintendo’s schuld is. Ze zouden graag extra nummers aanbieden, maar doen het niet vanwege het gebrek aan schijfruimte. Een pakket met drie liedjes schijnt ongeveer 100MB groot te zijn, dan loopt het interne geheugen van de Wii inderdaad snel vol.

    bron: joystiq

    Maar goed, ik hou het lekker bij Guitar Hero. Drummen lijkt me ook erg cool om te doen, maar niet voor dat geld.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Oscar (qwrty)

    ik ben van plan om eerst mijn wii om te laten bouwen (chip) ong. €100,-
    dan GH aerosmith downloaden (gitaartje heb ik al)
    en dan dat rockband instrument pack kopen en het spel ook downloaden ;)
    dan ben ik ook best goedkoop klaar ;)

      /   Beantwoorden  / 
  9. MetroidPrime

    “Wel, Harmonix zegt zelf dat het Nintendo’s schuld is. Ze zouden graag extra nummers aanbieden, maar doen het niet vanwege het gebrek aan schijfruimte. Een pakket met drie liedjes schijnt ongeveer 100MB groot te zijn, dan loopt het interne geheugen van de Wii inderdaad snel vol.”

    Ja, dat is waar. Ik geloof dat het karaoke spel echter ook gebruik maakt van het SD-card slot(maar dat weet ik niet zeker) en ik meen mij te herinneren dat andere spellen ook voor Wii DLC gebruik gaan maken van het SD-slot. Dan kan Harmonix dat ook doen.

    Is het niet een idee om een algehele boycott voor de Europese versie van Rock Band aan te kondigen, zoals er onlangs al gedaan werd voor een ander EA spel(weet de naam even niet meer)? EA was van plan om betaalde wapens aan het spel toe te voegen via DLC, maar kondigde naar aanleiding van de boycott aan daar vanaf te zien.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Roland

    @Oscar
    als je je Wii ombouwt, kan je dan nog wel online? zal vast wel een soort beveiliging voor zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  11. oscar

    ja,
    en anders heb ik de garantie nog ;)
    ik kan hem dan al downloaden en met mn gh3 gitaartje spelen :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.