Rock Band komt terug als downloadbaar ritmespelletje


Ken je Rock Band nog? De hype is alweer een tijdje over zijn hoogtepunt heen, maar twee jaar geleden waren de plastic instrumenten nauwelijks aan te slepen. Om de serie weer nieuw leven in te blazen (voor zover dat nodig is; de toevoer van nieuwe downloadbare liedjes is nooit opgedroogd dus ik stel me voor dat veel mensen het origineel nog regelmatig spelen), brengt Harmonix binnenkort Rock Band Blitz uit. Een downloadbare titel voor Xbox 360 en PlayStation 3 die je speelt met een gewone controller. Het heeft wel wat weg van Harmonix’ vergeten PS2-spellen Frequency en Amplitude. De “notenbalk” (de gitaarhals) is veranderd in een nachtelijke snelweg en het aantal “noten” (gekleurde blokjes) is teruggebracht van 5 naar 2.

Vreemd genoeg krijgen alle instrumenten in Rock Band Blitz hun eigen rijbaan. Die liggen naast elkaar en je kunt er dus maar één tegelijk bespelen. In de trailer lijkt de speler op willekeurige momenten van rijbaan te wisselen. Ik vraag me af wat daar de bedoeling van is. Gebeurt het wisselen automatisch? Moeten we zelf de drukste rijbaan opzoeken om meer punten te scoren? Heeft het invloed op de muziek? Zijn er bonuspunten voor een foutloze wissel? Hopelijk kan Harmonix dat in een volgende trailer nog iets beter uitleggen.

Rock Band Blitz wordt geleverd met 25 nieuwe liedjes (die dan ook meteen beschikbaar zijn in het reguliere spel) en het is compatible met alle Rock Band-DLC die je al had gedownload.


Kijken op YouTube


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Rock Band officieel aangekondigd voor Wii. In juni naar Amerika
Lees ook:Rock Band 2 op 24 april naar de Wii
Lees ook:Rock Band “absolutely” ook naar Wii
Lees ook:Acht nieuwe songs aangekondigd voor Beatles: Rock Band
Lees ook:Rock Band ‘timed exclusive’ voor Xbox 360, kost €240,-

2 reacties op “Rock Band komt terug als downloadbaar ritmespelletje

  1. Gulzt

    Erik, heb je ooit Osu! geprobeerd? Mooi ritmespelletje voor de PC/Mac, vraagt vrijwel niets van je computer/videokaart.
    Kan me zo voorstellen dat jeje daar ook mee kunt vermaken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Oscar

    Bij lego rockband op de nintendo DS heb je ook meerdere banen, daar kan je zelf naartoe wisselen. En als je het doet zoals het spel het wilt kan je veel meer punten halen als je goed wisselt.
    Je wordt alleen naar een vaste baan geschopt als je een solo moet uitvoeren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.