Rock Band ‘timed exclusive’ voor Xbox 360, kost €240,-


Ik weet het, ik weet het. Een historisch lage dollarkoers, de Amerikaanse economie staat op instorten en BTW is daar nog niet bij de prijs inbegrepen. Maar toch. Maar toch! De Amerikaanse prijs voor Rock Band is $169,- Dat komt neer op €107,- In Europa koop je op 23 mei de 'Instrument Edition' van Rock Band voor €169,-

Maar wacht! Dan zijn we er nog niet. In een sluw plan om Sinterklaas voor de gek te houden (maar je wilde toch Rock Band? Dit IS Rock Band! Hoe bedoel je instrumenten?) heeft EA besloten om het spel en de instrumenten los te verkopen. De 'Instrument Edition' bevat letterlijk alleen de instrumenten. Met het vriendelijke verzoek of veeleisende spelers, die ook per se een spel nodig hebben, dat er los bij willen kopen voor €69,99.

Xbox 360-bezitters zijn in mei de eersten die voor €240,- in hun eigen virtuele band mogen spelen. Microsoft heeft het voor elkaar gekregen om van Rock Band een timed exclusive te maken. De versies voor PS3, PS2 en Wii volgen 'later deze zomer.'

Is er ook nog goed nieuws? Ja! Om tegemoet te komen aan onze muzikale smaak heeft EA negen 'exclusive for Europe' tracks aan het spel toegevoegd. Beetlebum van Blur, Rock 'n' Roll Star van Oasis, Monsoon van Tokio Hotel en Hysteria van Muse. (Plus nog vijf Franse en Duitse liedjes die voor ons niet zo interessant zijn).

Bovendien gooit EA op 27 mei de kluisdeur open en maakt in één klap alle 70 los te downloaden liedjes beschikbaar voor Europa. Na die datum worden nieuwe tracks druppelgewijs toegevoegd in hetzelfde tempo als Amerika.

Ik wed dat Guitar Hero III nu opeens weer een stuk aantrekkelijker klinkt! In ieder geval voor je portemonnee.

Update: We kunnen nog wat langer doorsparen. Dit nieuws blijkt alleen te gelden voor Duitsland, Engeland en Frankrijk. Een releasedatum voor de Benelux wordt later bekend gemaakt.

Zie ook:
- Jeremy St. Ives' rondleiding door Liberty City
- Microsoft ook een Wiimote?

Lees ook:Rock Band komt terug als downloadbaar ritmespelletje
Lees ook:Rock Band “absolutely” ook naar Wii
Lees ook:Rock Band 2 op 24 april naar de Wii
Lees ook:Rock Band officieel aangekondigd voor Wii. In juni naar Amerika
Lees ook:Harmonix verdedigt Europese Rock Band prijs

13 reacties op “Rock Band ‘timed exclusive’ voor Xbox 360, kost €240,-

  1. Kevin

    ooh dat is best…. DUUR! :(

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lottie

    Haha, die ga ik kopen, door Monsoon van Tokio hotel!

    Nee oke, als het niet zo belachelijk duur was geweest misschien wel. Maar waarom verkopen ze dat spel en de instrumenten nou los? Als je alleen die instrumenten hebt kun je niet spelen, maar als je alleen het spel hebt ook niet. Wat een naaiers zeg.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Het is mij ook een beetje te gortig. Ik had rekening gehouden met ongeveer €170, die wisseltruc (dollarteken vervangen door euroteken) wordt wel vaker uitgehaald. En zelfs dát vond ik eigenlijk al op het randje.

    Geen enkel spel is in z’n eentje 240 Euro waard.

    Misschien een beetje flauw om dat er anno 2008 nog steeds bij te halen, maar toch: €240 = 528 Nederlandse guldens!

      /   Beantwoorden  / 
  4. IR

    Ah, een aparte beneluxeditie. Misschien kunnen we dan wel gezellig meespelen met klassiekers als Brandend Zand, Una Paloma Blanca en natuurlijk Dokter Bernard. Voor Dokter Bernard heb ik wel 528 gulden over hoor!

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Daarvoor heb je wel een hele brede definitie van ‘rock’ nodig hoor. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kikujiro

    Ahhh… Dokter Bernard… stel je voor… Om de release van Rock Band wat extra “cachet” te geven, zou Microsoft in dat geval eigenlijk Ron Brandsteder moeten overhalen enige exemplaren van het spel te signeren. De mensen zullen voor de winkels in de rij staan!

      /   Beantwoorden  / 
  7. qwrty

    vind mr eens tijd om met ze 4en tegelijker tijd te spelen. o.o

    mooie basgitaar mr ik ga tog voor guitar hero aerosmith ;) (gh3 heb ik al)

      /   Beantwoorden  / 
  8. IR

    [sethgaaikemazouzichhiernogvoorschamenmaargoed]Vind jij Ron Brandsteder dan niet steengoed, Erik?[/sethgaaikemazouzichhiernogvoorschamenmaargoed]

      /   Beantwoorden  / 
  9. Bas

    Het spel is dus duurder dan de console waar je het op speelt?

      /   Beantwoorden  / 
  10. Pete Flom

    Dit is natuurlijk te absurd voor woorden. Ik las ook nog ergens dat je voor de downloadable tracks op de x360 160 ms points moet neertellen, terwijl dat in Amerika maar 80 points kost. Lukt dat naaien een beetje zo, of moet ik wat verder bukken EA? Ik keek erg naar dit spel uit, beetje jammer dus. Gelukkig heb ik een ps3, dus dan maar importeren. Ook niet met de prijs eens? (natuurlijk niet!) Teken dan hier een online petitie: http://www.petitiononline.com/RockBand/petition.html

      /   Beantwoorden  / 
  11. Roland

    ik verheugde me ontzettend op dit spel voor op de Wii, maar als het zo godse duur wordt hoeft het voor mij niet..

      /   Beantwoorden  / 
  12. Ronald

    Niet normaal die prijs. Zat me er echt op te verheugen om rockband te gaan aanschaffen. wilde zelf 160 eurie neerleggen voor het hele pakket maar 240 gaat me te ver.waarom deze aanpak, ow ik snap het al, GELD. Winst maken, Belachelijk hoe de wereld met geld omgaat. waarde aan papier geven en vervolgens 90% meer vragen dat wat de productie kost. Dat noem ik pas discrimineren.
    Ik wacht wel tottie goedkoop op marktplaats staat ofzo. scheelt al snel 30 tot 50%

    in ieder geval betaal ik geen 240 eurie voor wat plastic en een cdje.

    Ik houd het dan wel bij Gitar Hero 3

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.