Verrassend veel Japanse interesse voor Blue Dragon


De pre-orders voor een Xbox360-bundel uitverkocht? In Japan? Het leek er eventjes op, en dat allemaal dankzij Blue Dragon. Ik kwam het bericht gisteravond al een paar keer tegen, maar toen bleek de bron telkens een post te zijn op het neogaf-forum, die de informatie op hun beurt weer gehaald hadden van een Japanse Xbox fansite (ze bestaan!). En het bleek allemaal grotendeels te berusten op een misverstand. Echter, vandaag komt 1UP met een iets genuanceerdere versie van het verhaal.
Om te beginnen brengt Microsoft onverstoorbaar optimistisch 100.000 Blue Dragon bundels uit. Alleen is 10% daarvan (dat zijn er inderdaad 10.000) een gelimiteerde bundel, waar naast het spel ook nog een Blue Dragon kalender, een Blue Dragon faceplate, en vijf Blue Dragon miniatuurpoppetjes bij zitten. Met name voor die gelimiteerde bundel (die overigens geen Yen meer kost dan de kale versie) is erg veel belangstelling. Op het moment van schrijven zijn bijna alle 10.000 pre-orders voor dat pakket verkocht. Over de overige 90.000 normale bundels zijn tot nu toe nog geen spectaculaire berichten verschenen.

Maar toch, in een land waar Microsoft keihard moet vechten voor iedere nieuwe klant zijn 10.000 verkochte bundels een zeer bemoedigend resultaat. Misschien zullen historici later op dit moment terugkijken als het keerpunt waarop Microsoft eindelijk wat voet aan de grond kreeg in Japan. Het zou ze gegund zijn.

Bron: 1UP

Zie ook:
- Geen paniek, research naar volgende Xbox begonnen
- Bespaar je de tijd, koop jezelf een weg naar het volgende level
- But our giraffe is in another castle

Lees ook:Veel te kort Blue Dragon gameplay filmpje
Lees ook:Eerste screenshots Blue Dragon DS
Lees ook:Do! Do! Do! Microsoft geeft Japan nog niet op
Lees ook:Halo 3: gewoon / collector’s edition / legendary pack
Lees ook:Blue Dragon niet speelbaar op Jump Super Tour

4 reacties op “Verrassend veel Japanse interesse voor Blue Dragon

  1. ben

    heb het bericht ook al een aantal keer gezien. maar ja als je gratis games + extras weg gaat geven. met een game die elke japanse S-E rpg speler zo moeten aanspreken snap ik dat ze uit verkocht zijn. maar kom op “verrassend” niet echt toch. en ik vind personlijk 10.000 units niet echt veel. kijk naar wat een nieuwe zelda, FF, DQ of poke-kleine-k*t-monstertjes game daar op release dag verkoopt. hoeveel van de pokemon games waren het ook alweet 1.000.000? wat stelt 10.000 dan hellemaal voor? ja ik weet dat ze er een x-box bij moesten kopen maarja als niemand een x-box bezit zullen ze hem wel moeten kopen toch? puur mijn mening. “het is een zeer kleine deukje in een pakje boter, maar een deuk Nonetheless”

      /   Beantwoorden  / 
  2. denise

    100.000 is echt niks in het land van rijen wachtende mensen op de launch van een nieuw nintendo spel ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    In een land waar ze gemiddeld ongeveer 1500 Xbox360′s per week verkopen is ene week een keertje 10.000 toch mooi meegenomen lijkt me. :) Jullie hebben natuurlijk wel gelijk dat het opzich niet heel erg veel voorstelt, maar het is tóch een begin. Op de eerste Xbox is er volgens mij nooit zo een spel verschenen waar de Japanners echt speciaal warm voor liepen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wouter

    10 000 pre-orders tegen de 1000 per week die ze normaal verkopen daar? Dat is toch wel een prestatie. :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.