Blue Dragon niet speelbaar op Jump Super Tour


Ondanks alle eerdere beloftes is het publiek van de Japanse Jump Super Tour 2006 toch weer afgescheept met een niet-speelbare trailer van Blue Dragon. Microsoft is blijkbaar nog steeds niet klaar om de sluiers op te lichten rondom deze mysterieuze game. (We weten er nog steeds helemaal niks vanaf! Iedereen vindt de game veelbelovend, maar dat is alleen maar gebaseerd op korte trailers. Niemand weet hoe het speelt of waar het over gaat. Op een Japanse Xbox360 fansite (jawel!) zijn deze twaalf wazige snapshots verschenen die zijn gemaakt van de Jump Super Tour trailer.










Iedereen die Blue Dragon een beetje volgt herkent hierin onmiddellijk de al maandenoude eerdere trailer van de game. Er is met andere woorden dus helemaal niets nieuws getoond op de Jump Super Tour. Moeten we ons al zorgen gaan maken?

Laten we het er voorlopig maar op houden dat het spel nog geperfectioneerd moet worden, en dat Microsoft de uiteindelijke verrassing straks des te groter wil maken.

Blue Dragon is het eerste nieuwe spel van Final Fantasy bedenker Hironobu Sakaguchi. Alleen al daarom is het een veelbelovend project dat internationaal met veel belangstelling wordt gevolgd. Destijds is Sakaguchi bij Squaresoft vertrokken vanwege de rampzalig geflopte eerste Final Fantasy film. Die stamt inderdaad van alweer heel wat jaar geleden. Maar nu is hij klaar voor een comeback. Met een gloednieuwe studio, Mistwalker – gesponsord door Microsoft – en een hele stapel nieuwe projecten in ontwikkeling – exclusief voor de Xbox360 – ziet de toekomst er goed uit. In veel polls hebben Japanse gamers zelfs aangegeven dat ze hun oordeel over de Xbox360 nog even uitstellen totdat ze Sakaguchi’s spellen hebben gezien. Zal dit dan eindelijk de game zijn die Japan massaal aan de Xbox krijgt?

Als één spel het voor elkaar krijgt, dan moet het deze wel zijn. Naast Sakaguchi is ook Akira Toriyama (bedenker van Dragonball Z en misschien wel de populairste manga-artiest in heel Japan) intensief bij Blue Dragon betrokken geweest. Kortom, alle voortekenen zijn gunstig. Voor Microsoft’s kansen in Japan, maar zeker ook voor ons als gamers. Als die koppige Japnners zich zelfs hierdoor niet willen laten verleiden dan houden wij in het Westen er in ieder geval een mooie rpg aan over.

Zie ook:
- Een echte Need For Speed: Carbon screenshot
- Beroep: Halo 3 geheim houden
- Test Drive Unlimited wel fullprice in Europa

Lees ook:Veel te kort Blue Dragon gameplay filmpje
Lees ook:Blue Dragon op drie DVD’s, sequel nu al gepland
Lees ook:Verrassend veel Japanse interesse voor Blue Dragon
Lees ook:Introfilmpje Lost Odyssey
Lees ook:Do! Do! Do! Microsoft geeft Japan nog niet op

Eén reactie op “Blue Dragon niet speelbaar op Jump Super Tour

  1. Kikujiro

    Toch respect voor Microsoft, ze doen er echt alles aan om die pak ‘m beet 12 Japanners met een Xbox360 tevreden te stellen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.