But our giraffe is in another castle


Giraffetastic! Congraturation! You succes! A winner is you! But our giraffe is in another castle! Ik heb werkelijk geen flauw idee wat er allemaal gebeurt in deze video van het toekomstige Xbox Live Arcade spel Space Giraffe (het is een beetje… euh… chaotisch), maar ieder spel dat zijn levels beëindigt met deze tekst verdient al bij voorbaat een klein applausje.
Als het dan ook nog een liedje van Aphex Twin als achtergrondmuziek heeft (het krankzinnige Milkman, en ja, hij zingt daar inderdaad wat je denkt dat je wel verkeerd verstaan zult hebben) ben ik helemaal geïnteresseerd.

Space Giraffe is het nieuwste project van Jeff Minter, een gamedesigner die al heel lang meedraait en verantwoordelijk is voor stokoude spellen als Gridrunner, Matrix, Hellgate, Hover Bovver, Attack of the Mutant Camels, Revenge of the Mutant Camels, Revenge of the Mutant Camels 2, Laser Zone, Mama Llama, Metagalactic Llamas Battle at the Edge of Time, Sheep in Space, Void Runner en Iridis Alpha.

Recentelijk is hij heel lang bezig geweest met de abstracte muziekgame Unity, die exclusief voor Nintendo’s GameCube had moeten verschijnen, maar die game werd helaas gecancelled. De grafische engine van Unity is vervolgens wel hergebruikt voor Neon, de "light synthesizer" die in beeld komt als je muziek beluistert met de media player van de Xbox360.

Bron: 4 Color Rebellion

Zie ook:
- Bethesda: Consumables a horrible idea
- Volledige Guitar Hero II tracklist bekend
- Dead Rising debuteert op #12 in Japan
- Earth Defense Forces 3 trailer!

Lees ook:Space Giraffe klaar voor alpha release
Lees ook:Minotaurussen op asteroïden in Jeff Minter’s nieuwe schietspel
Lees ook:Jeff Minter is het zat, wil geen spellen meer maken
Lees ook:Space Invaders Infinity Gene komt naar XBLA/PSN
Lees ook:Een giraffe met een hele lange nek in PSP Mini Hungry Giraffe

2 reacties op “But our giraffe is in another castle

  1. Tr0d

    Was altijd al benieuwd naar die Unity op de Cube. Krijgen we waarschijnlijk nu dan toch een versie die we wel kunnen spelen.
    Yak, yak :p

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Ik was (en ben) ook erg benieuwd naar Unity, maar Space Giraffe is NIET hetzelfde spel. Voor zover ik het begrijp heeft het er zelfs niets mee te maken.

    Het enige restant dat we nu van Unity hebben is die visualiser op de Xbox360. Space Giraffe is een compleet ander en nieuw project. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.